Ανανεωθηκε η θητεια του Δημητρη Παπασταματη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής και, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων που το απασχόλησαν το κορυφαίο και πρώτο ήταν η κρίση για το θέμα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Με απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του επί χρόνια Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Δημήτρη Παπασταμάτη.

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, οι αρχικές υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν ήταν επτά, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού που λειτουργεί στο πλαίσιο του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι υπεύθυνο προκειμένου να εισηγείται τις θέσεις των Καλλιτεχνικών Διευθυντών πλέον με τη νέα νομοθεσία προς τα κατά τόπους Δημοτικά Θέατρα και τα διοικητικά τους συμβούλια, απέρριψε τα πέντε εκ των επτά βιογραφικών που υποβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να σταλούν πίσω ως ουσιαστικά υποψήφιου καλλιτεχνικού διευθυντού του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής δύο βιογραφικά. Πρώτος ο κ. Δημήτρης Παπασταμάτης σύμφωνα με τη σειρά αξιολόγησης του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού και δεύτερος ο για ένα χρόνο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ο κ. Άκης Μητσούλης.

Το σκεπτικό του Εθνικού

Κέντρου Θεάτρου και Χορού

Το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού κατέληξε στους δύο ως επικρατέστερους γιατί αφενός μεν ο Δημήτρης Παπασταμάτης είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για δέκα χρόνια και άρα διαθέτει γνώστη της τοπικής κοινωνίας και της ευαίσθητης περιοχής, αλλά και έχει μεγάλη εμπειρία στο διοικητικό και οργανωτικό τομέα καθώς και διδακτική πείρα, αφετέρου ο Άκης Μητσούλης έχει υψηλή και πολυεπίπεδη μόρφωση, διαθέτει διοικητική και οργανωτική εμπειρία καθώς υπήρξε για ένα χρόνο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας.

Ποιοι αποκλείσθηκαν

Από τους επτά υποψήφιους το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού απέρριψε τους πέντε γιατί δεν πληρούσαν κάποιες από τις προϋποθέσεις της ισχύουσας προγραμματικής σύμβασης.

Οι αποκλεισθέντες είναι η Σοφία Καρακάντζα, ο Νίκος Βεργίδης, η Μυρσίνη Λαντζουράκη, ο Λέανδρος Ταλιώτης και ο Δημήτρης Αραμπατζόγλου.

Η απόφαση του Διοικητικού

Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει μεταξύ των δύο περιπτώσεων, δηλαδή μεταξύ του Δημήτρη Παπασταμάτη και του Άκη Μητσούλη και φυσικά με απόλυτη πλειοψηφία, με μια ψήφο να μειοψηφεί μετά πολλών επαίνων αποφάσισε να ανανεωθεί για τρία χρόνια μέχρι και το 2012 η θητεία του Δημήτρη Παπασταμάτη ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί να υπερβαίνει τις όποιες πολιτικές ή άλλου είδους διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στις εκάστοτε διοικήσεις του δήμου και να αποτελεί ένα παραγωγικό και γόνιμο καλλιτεχνικό διευθυντή που ισορροπεί τις καταστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και να επιφέρει μια οικονομική ισορροπία σε αυτό τη στιγμή που πάρα πολλά ΔΗΠΕΘΕ της χώρας μας είναι στα όρια της οικονομικής επιβίωσης, κάτι που δεν συμβαίνει με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Αυτό πιστώνεται στα θετικά του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, όπως και η λειτουργία της Ερασιτεχνικής Σκηνής την οποία ο ίδιος έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.