Ανανεωσε την θητεια του στην ΝΟΔΕ Ροδοπης ο Γιαννης Βεζυργιαννιδης

Τα πρώτα μηνύματα των τριών υποψηφίων - Τα επίσημα αποτελέσματα από τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης κατάφερε να ανανεώσει την θητεία του, ως πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη, κερδίζοντας με μικρή ωστόσο διαφορά, μόλις 31 ψήφων τον έτερο  υποψήφιο κ. Νίκο Χατζηκωνσταντίνου.
 
Οι κάλπες για την ανάδειξη των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τα όργανα της ΝΟΔΕ Ροδόπης στήθηκαν σε τέσσερα σημεία του νομού, μία σε κάθε Δήμο της Ροδόπης, και έτυχαν θερμής αποδοχής καθώς από τους 1262 εγγεγραμμένους προσήλθαν για να ψηφίσουν οι 1024.
 
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Κυριακής, 13 Μαΐου και ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα στις 7 το απόγευμα, με πρώτα να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Δήμων Ιάσμου και Αρριανών, ενώ τα αποτελέσματα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της Κομοτηνής, που έκρινε και το αποτέλεσμα, ανακοινώθηκαν μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής.
 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (Ν.Ε.Φ.Ε.) Ροδόπης σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της ΝΟΔΕ ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης εκλέχτηκε εκ νέου πρόεδρος συγκεντρώνοντας 477 σταυρούς προτίμησης έναντι 446 του κ. Νίκου Χατζηκωνσταντίνου και 53 του κ. Μιχάλη Κακουλίδη, σε σύνολο 976 ψηφισάντων καθότι ανάμεσα στα 1024 βρέθηκαν 14 άκυρα και 5 λευκά. Επίσης βρέθηκαν 29 ψηφοδέλτια δίχως σταυρό προτίμησης για πρόεδρο τα οποία ωστόσο θεωρήθηκαν έγκυρα καθότι είχαν σταυρούς προτίμησης για μέλη της ΝΟΔΕ.
 
Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι πρόεδροι στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού έχουν ως εξής:
 
ΔΗΜΟΣ KOMOTHNHΣ
Γιάννης Βεζυργιαννίδης: 315
Νίκος Χατζηκωνσταντίνου: 218
Μιχάλης Κακουλίδης: 38
 
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ
Γιάννης Βεζυργιαννίδης: 85
Νίκος Χατζηκωνσταντίνου: 131
Μιχάλης Κακουλίδης: 14
 
ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ
Γιάννης Βεζυργιαννίδης: 29
Νίκος Χατζηκωνσταντίνου: 6
Μιχάλης Κακουλίδης: 0
 
ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ
Γιάννης Βεζυργιαννίδης: 48
Νίκος Χατζηκωνσταντίνου: 91
Μιχάλης Κακουλίδης: 1 

Γιάννης Βεζυργιαννίδης «Κανείς δεν περισσεύει στον κοινό μας αγώνα για την παράταξη που υπηρετούμε» 

«Το στοίχημα το χθεσινών εσωκομματικών εκλογών ήταν η ενότητα και η συσπείρωση, κάτι που κερδήθηκε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην πρώτη του ανάρτηση ως εκ νέου πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, σημειώνοντας την ομαλή διαδικασία αλλά και την μεγάλη συμμετοχή της οποίας αυτή έτυχε. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές των εφορευτικών επιτροπών για την προσπάθεια τους καθώς και σε αυτούς που εκλέχτηκαν στα όργανα της ΝΟΔΕ Ροδόπης» συνέχισε για να επισημάνει πως αντίστοιχα πολλά συγχαρητήρια «αξίζουν και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να εκλεγούν για τον αγώνα τους, κανείς δεν περισσεύει στην κοινό μας αγώνα για την παράταξη που υπηρετούμε». 

Νίκος Χατζηκωνσταντίνου «Ο εκλογικός αγώνας είναι ένα μικρό ταξίδι, που μας γεμίζει συναισθήματα και εμπειρίες» 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ροδόπης έστειλε δια μέσου του προσωπικού του λογαριασμού στο fb και ο κ. Νίκος Χατζηκωνσταντίνου δίνοντας επίσης τα συγχαρητήρια του σε όλους τους υποψηφίους ανεξαρτήτως της εκλογής τους ή μη.
 
«Ο εκλογικός αγώνας είναι ένα μικρό ταξίδι, που μας γεμίζει συναισθήματα και εμπειρίες» σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε στέλνοντας ηχηρά μηνύματα. «Γνωρίζω πολύ καλά ποιες ήταν οι αιτίες για την οριακή απώλεια της προεδρίας. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους δεν γίνονται αποδεκτές ούτε χρησιμοποιούνται από εμένα, αλλά πιστεύω ούτε και από το κόμμα μας» τόνισε οριοθετώντας το στοίχημα την επόμενης ημέρας «στην ενότητα του κόμματος και τη κοινή μας πορεία».
 
«Δίνω μεγάλη σημασία στην τακτική λειτουργία της ΝΟΔΕ, στον προγραμματισμό των δράσεων της και τη διάφανη απόδοση απολογισμού στα μέλη μας» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας πως «αν είμαστε κοντά και ανοιχτοί και αληθινοί απέναντι στους πολίτες θα μπορέσουμε να τους προσεγγίσουμε, να τους πείσουμε για την ορθότητα των θέσεων του κόμματός μας και να ζητήσουμε την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές». 

Μιχάλης Κακουλίδης «Δεν αποσύρομαι από μάχες ιδεών» 

Το δικό του μήνυμα έστειλε όμως και ο τρίτος υποψήφιος Πρόεδρος κ. Μιχάλης Κακουλίδης ο οποίος αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ.Βεζυργιαννίδη για την εκλογή εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την «νοοτροπία κάποιων να ξεκινήσουν νόθευση της βούλησης των μελών σχετικά με την σταυροδοσία». Όπως σημείωσε στην συνέχεια «ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως» για να επισημάνει την ανάγκη σεβασμού απέναντι στα μέλη του κόμματος.
 
Σε νεώτερη ανάρτησή του ο κ. Κακουλίδης επανήλθε στο ίδιο μήκος κύματος σημειώνοντας πως «όπως αποδείχθηκε περίτρανα κατά τη διαδικασία των εσωτερικών εκλογών…για όλους τους διπρόσωπους υπάρχει και το φινάλε. Είμαι υπερήφανος και αξιοπρεπής γιατί έτσι με μεγάλωσαν οι γονείς μου» συνέχισε για να τονίσει πως «δεν αποσύρομαι από μάχες ιδεών».

Τα μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης 

Σε ό,τι αφορά την εκλογή των μελών της ΝΟΔΕ Ροδόπης εκλέχτηκαν με σειρά προτίμησης η κ. Δήμητρα Τσιμπιρίδου, με 292 σταυρούς, ο κ. Σταύρος Παντελής, με 239 σταυρούς προτίμησης, ο κ. Βασίλειος Αμπαρτζίδης με 206 σταυρούς προτίμησης, ο κ. Δημήτριος Χοδόλιας με 194 σταυρούς προτίμησης, ο κ. Χαράλαμπος Παυλίδης με 163 σταυρούς προτίμησης, η κ. Σουζάνα Χοη – Καταροπούλου με 159 σταυρούς προτίμησης, ο κ. Χασάν Χασάν με 158 σταυρούς  προτίμησης, ο κ. Ιωάννης Τσαβδαρτζής με 152 σταυρούς προτίμησης, η κ. Ελένη Χατζή με 104 σταυρούς προτίμησης καθώς και ο κ. Νίκος Χατζηκωνσταντίνου, τακτικό μέλος της ΝΟΔΕ ως πρώτος επιλαχών υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου ΝΟΔΕ που έλαβε σταυρό προτίμησης μεγαλύτερο από το 40% των έγκυρων ψηφοδελτίων. 

Τα αποτελέσματα στις ΔΗΜΤΟ Ιάσμου, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών 

Ο κ. Νικόλαος Μπίκος με 90 σταυρούς προτίμησης έναντι 38 του έτερου υποψηφίου κ. Θεόδωρου μηνά εκλέχτηκε πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ιάσμου, ενώ εκλέχτηκε το σύνολο των υποψηφίων μελών της, οι οποίοι με σειρά προτίμησης είναι οι κ.κ. Γεώργιος Μίρτσος, Αθανάσιος Λιάπης, Σοφία Κούτρα, Ερκάν Αντέμ, Αναστάσιος Δαλακούρας, Χρήστος Βαλεράς, Ελένη Ζουρνατζή, Ερδιντέ Χασάν, Αλέξανδρος Βαλεράς.
 
Ο κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδης με 147 σταυρούς προτίμησης εκλέχτηκε πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαρωνείας – Σαπών με την κ. Γεωργία Στίγκα που διεκδικούσε επίσης την θέση να συγκεντρώνει 84 ψήφους, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέλη εκλέχτηκαν κατά σειρά οι κ.κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Σταυρίδης, Αναγνώστης Λυγγεράς, Αχμέτ Χουσεΐν Ντελή, Δημήτριος Μαλλίδης, Μιχαήλ Ρούφος, Χαράλαμπος Βουλγαράκης, Αλή Αμέτ Γκατζιάλ, Τριάδα Ψαρρά και Ιφιγένεια Παναγοπούλου. 

Οι εκλεγμένοι σύνεδροι της Ροδόπης 

Τέλος σε ό,τι αφορά την εκλογή συνέδρων της Ροδόπης σε σύνολο 1020 ψηφισάντων εκ των οποίων βρέθηκαν 902 έγκυρα ψηφοδέλτια, εκλέχτηκαν οι κ.κ. Δήμητρα Τσιμπιρίδου με 227 σταυρούς προτίμησης, ο κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδης με 126 σταυρούς προτίμησης, ο κ. Σταύρος Παντελής με 111σταυρούς προτίμησης, ο κ. Νικόλαος Μπίκος με 110 σταυρούς προτίμησης, ο κ. Χασάν Χασάν με 98, η κ. Αγγελική Δράκου με 93 και ο κ. Μιχαήλ Πολυτσάκης επίσης με 93 σταυρούς προτίμησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.