Αναμνησεις μιας Κομοτηνης που χαθηκε

Την αύρα μιας διαφορετικής Κομοτηνής έφερε στην Κεντρική πλατεία η έκθεση φωτογραφιών «Η Κομοτηνή του 1920»

Τα βλέμματα πολλών Κομοτηναίων τράβηξαν τα δέκα ειδικά διαμορφωμένα σταντς με φωτογραφίες από την Κομοτηνή του 1920 που διαμορφώθηκαν και στήθηκαν στην Κεντρική πλατεία της πόλης από μαθητές του 3ου Λυκείου Κομοτηνής με τη βοήθεια του Συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης. Στα σταντ αντιπαρατίθεται η όψη της Κομοτηνής το 1920, με τη σημερινή εικόνα της πόλης.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου, περιλαμβάνει φωτογραφίες από το χώρο που βρίσκεται σήμερα η οδός Νέστωρος Τσανακλή, την παλιά οικία Καζέ, την Τσανάκλειο να στέκεται αγέρωχα μόνη της στον ουρανό της Κομοτηνής, τα στρατιωτικά δικαστήρια και το παλιό δικαστικό μέγαρο, μεταφέροντας την αύρα μιας Κομοτηνής άλλων χρόνων, με διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικούς δρόμους και κατευθύνσεις.
 
Όλα αυτά είχαν την ευκαιρία να δουν οι περαστικοί Κομοτηναίοι, που συγκεντρώθηκαν γύρω από τις φωτογραφίες, με παλιότερους να φέρνουν μαζί με τις φωτογραφίες ξεχασμένες αναμνήσεις στο μυαλό τους, ενώ οι νέοι να γνωρίζουν την ιστορία μιας πόλης που δυστυχώς πολλοί λίγοι ξέρουν και ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.