ANAMNESIS: Μια διαδραστικη παρασταση χορου, μουσικης και λογου στην Αρχαια Ζωνη

Με την διεθνώς διακεκριμένη χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και στην «σύμπραξη» των Γιάννη Στάνκογλου και Μαρίας Παπαγεωργίου

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τη διαδραστική παράσταση χορού, μουσικής και λόγου ANAMNESIS/Αρχαία Ζώνη, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 19.00 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης.

Για αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό καλοκαίρι, η παράσταση που ενώνει τον αρχαίο και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, η «ΑΝΑΜΝESIS» της Αποστολίας Παπαδαμάκη με τους βαθείς συμβολισμούς, στέλνει μήνυμα ίασης κι ανακούφισης δημιουργώντας μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία στην Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Η διακεκριμένη διεθνώς ερμηνεύτρια, σκηνοθέτιδα και χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα στο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου» τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Στο πολύμορφο ταξίδι της «ANAMNESIS/AΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ» μαζί με τη χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και την καλλιτεχνική της ομάδα, συμπράττουν ο καταξιωμένος ηθοποιός, ο Θρακιώτης Γιάννης Στάνκογλου, η τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου με την αισθαντική φωνή της και παιδιά από τις καλλιτεχνικές σχολές της Αλεξανδρούπολης.

Το πολυπρισματικό σύμπαν της δημιουργού «συναντά» τη γενέθλια γη της, την Αλεξανδρούπολη, σε έναν από τους πιο μαγευτικούς χώρους της χώρας μας, στην πολυπολιτισμική Ζώνη. Η Αποστολία Παπαδαμάκη συνομιλεί με την εποχή, τη στιγμή και την Ιστορία, αντλεί έμπνευση από την αρχαία πόλη που είχε διάρκεια ζωής περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες και μας καλεί να θυμηθούμε την καλλιέργεια της ειρήνης, της ισότητας, τη αρμονικής συνύπαρξης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνοχής, αξίες και έννοιες που διαμόρφωσαν ανά τους αιώνες αυτόν τον τόπο, στην ακτή του πολύτροπου Θρακικού πελάγους.

Με στόχο να φέρει τον σύγχρονο πολιτισμό κοντά στον πολίτη και να διευρύνει την επαφή του κοινού με τη Τέχνη και την Ιστορία, η Αποστολία Παπαδαμάκη εδώ και χρόνια συμβάλει ενεργά σε αυτόν τον συνεχή και δημιουργικό διάλογο.

Η «ANAMNESIS/ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ» αναδεικνύει με τρόπο εντελώς απρόσμενο για τον θεατή τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Αλεξανδρούπολης, μια ανάσα από τη συνοριακή πύλη διασύνδεσης- μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ευρώπης, της Μεσογείου και της Ασίας.

Η «ΑΝΑΜNESIS/ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. Η παράσταση υλοποιείται υπο την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Info

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο με ονομαστική κράτηση θέσης.
Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο ακόλουθο link https://forms.gle/7qzLGUYjqs1JSJA96

Θα πρέπει να βρίσκεστε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης το αργότερο στις 18.50. Η παράσταση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 19.00 και θα τελειώσει στις 21.30.

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοιχτούς χώρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.