Αναμεσα στον «τεως» και στον εν δυναμει διοικητη του Σισμανογλειου το φλουρι της πιτας της ΠΑΜ-Θ

Κωνσταντίνος Βουζουκίδης και Κώστας Ναλμπάντης οι «τυχεροί» - Οι ευχές των πολιτικών της περιοχής και οι ανακοινώσεις δια στόματος Χρήστου Μέτιου για τη νέα χρονιά

Ο συντονιστής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Ροδόπη κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης ήταν αυτός που έτυχε το «φλουρί» στην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που έκοψε, ως είθισται την 1η του μηνός, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών αρχών της περιοχής και όχι μόνο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το «φλουρί» έτυχε ανάμεσα σε δύο κομμάτια, αυτό του κ. Βουζουκίδη, υποψηφίου διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής αλλά και του απερχόμενου διοικητή κ .Κώστα Ναλμπάντη.
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκπρόσωποι όλων των αρχών παρέστησαν στην πρώτη για το νέο έτος επίσημη δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ενώ ακολούθως μετέβησαν στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης όπου ο ίδιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα των αρχών της πόλης μας, την οποία στη συνέχεια έκοψε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.
 
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Μουσταφά Κατραντζή, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών θεμάτων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, εκ μέρους του δήμου Μαρωνείας Σαπών ο αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομικών κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η κ.Βούλα Ελευθεριάδου ως εκπρόσωπος της ΝΔ, ο υποπρόξενος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, ο διευθυντής της Αντιπεριφέρειας κ. Αριστοτέλης Γκαράνης, ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας κ.Στεπάν Ματεοσιάν, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, της αεροπορίας και της πυροσβεστικής. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη από τον Θεό, γεμάτη καρπούς αγαθούς, τους οποίους θα καλλιεργήσουμε στον δικό μας γεώργιο»


«Η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη από τον Θεό, γεμάτη καρπούς αγαθούς, τους οποίους δεν θα τους φέρουμε από άλλους τόπους και χώρες αλλά θα τους καλλιεργήσουμε στον δικό μας γεώργιο» ευχήθηκε μετά το τέλος της τελετής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων για να επισημάνει πως « ο τόπος μας θέλει ανάπτυξη. Η περιοχή μας είναι εύφορη και δόξα τω Θεώ όσοι την καλλιεργούσαν στο παρελθόν ζούσαν και με ευμάρεια και ευγένεια. Όμως και το γεώργιο της ψυχής μας είναι και αυτό κατάλληλο, ούτως ώστε με το ελληνικό μας φιλότιμο, με την ελληνική αρχοντιά μας και τη δύναμη της ψυχής μας να φτιάξουμε αυτόν τον κόσμο παράδεισο για όλους». 

Χρήστος Μέτιος «Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το 2016»


Στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος ευχήθηκε ο καινούργιος χρόνος «να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες» κάνοντας αμέσως μετά έναν σύντομο απολογισμό του 2015.
 
«Για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το 2015 ήταν μια χρονιά μεγάλης δοκιμασίας. Οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και τα σκληρά μέτρα, που έπληξαν την οικονομική δραστηριότητα, δημιούργησαν συνθήκες ανασφάλειας σε όλους μας» τόνισε για να επισημάνει πως «εμείς, στην Περιφέρειά μας αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, παρά την οικονομική στενότητα και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό – κυρίως στη Ροδόπη -προσπαθήσαμε ν’ ανταποκριθούμε στο έργο μας τη χρονιά, που πέρασε, αλλά και να θέσουμε τις βάσεις για το αύριο στην Περιφέρεια και τη Ροδόπη».
 
«Η πρόκληση, λοιπόν, για την Περιφέρειά μας ενόψει του νέου ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς είναι να εντάξουμε στα επιχειρησιακά μας προγράμματα εκείνα τα έργα και τις δράσεις, που θα συμβάλουν στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας» συνέχισε τονίζοντας πως το ΕΣΠΑ είναι πλέον το μόνο αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτουν οι αρχές σήμερα.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο ο σχεδιασμός της Περιφέρειας αφορά κυρίως στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού, με βασικό στόχο του τελευταίου την ανάδειξη της περιοχής της Μαρώνειας. Ειδικότερα όπως ανέφερε προς την κατεύθυνση αυτή έχει προταθεί για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ η κατασκευή του δρόμου Μαρώνεια – παραλία Πετρωτών – όρια Νομού Έβρου, που θα συνδέσει παραλιακά τη Μαρώνεια με τα Δίκελα ούτως ώστε να αναδειχθεί το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, η Μαρμαρίτσα και η Σύναξη, ενώ στους βασικούς στόχους της διοίκησης παραμένει και η αξιοποίηση του Σπηλαίου Πολύφημου σε συνεννόηση βέβαια και σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Σπηλαιολογίας της Βόρειας Ελλάδας.
 
Αντίστοιχα, στην περιοχή της Κομοτηνής, όπως ανέφερε ο ίδιος «επιδιώκουμε την ένταξη στην ίδια ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση)Τουρισμού – Πολιτισμού έργου για την ανάδειξη του πυρήνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, για το οποίο έχει ήδη καταθέσει προτάσεις η Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής. Στόχος στην πόλη παραμένει η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, στο οποίο προωθείται η επανέκθεση των εκθεμάτων του με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας σε αυτό. Τα τελευταία στοιχεία, μιλούν για 2.600 επισκέπτες ανά έτος, όταν στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί ξεπερνούν τις 8.500» αλλά και την ένταξη σε προγράμματα, πιθανότατα στο LEADER, της ανάδειξης του Παπίκιου Όρους.
 
Στον τομέα των υποδομών ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε στην πρόταση ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ του δρόμου Ιάσμου – Κοπτερού, ενώ έκανε ειδική μνεία και στα υπόλοιπα έργα που αφορούν σε συντηρήσεις δρόμων, κτιρίων και αντιπλημμυρικά έργα αναφερόμενος στην κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Λίσσο, ανάμεσα στη Φιλλύρα και τα Αρριανά, την ολοκλήρωση του φράγματος Ιασίου και την κατασκευή λιμνοδεξαμενών – ταμιευτήρων σε όσο το δυνατό περισσότερα σημεία στη Ροδόπη για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και μικρότερα σε προϋπολογισμό έργα. 

Εντός του Ιανουαρίου η ανακοίνωση του νέου σχεδίου επαναλειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», κάνοντας ειδική μνεία στον αριθμό των επισκεπτών της φετινής διοργάνωσης που ξεπέρασε τις 11.500 ενώ τέλος ανακοίνωσε πως μέσα στον Ιανουάριο του 2016 θα δημοσιοποιηθεί και το σχέδιο επαναλειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής.
 
«Σήμερα, και πέρα από τα όρια της Περιφέρειάς μας, θα ήθελα να είμαι περισσότερο αισιόδοξος. Όμως, το διεθνές περιβάλλον παραμένει ασταθές, το τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών δεν έχει λυθεί, η οικονομία, παρά τα ευχολόγια, θα χρειαστεί ακόμη χρόνο για να σταθεροποιηθεί, οι αδυναμίες της δημόσιας Διοίκησης είναι τεράστιες» τόνισε ο ίδιος για να καταλήξει με την διαβεβαίωση πως «μέσα σ’ αυτό, το περιβάλλον, διεθνές και εθνικό, όλοι μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Περιφερειάρχης, εμείς, τα στελέχη και οι υπηρεσίες θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον τόπο μας με στόχο καλύτερες μέρες για την περιοχή μας». 

Αιχάν Καρά Γιουσούφ «Το 2016 είναι και το έτος ανάκαμψης της πατρίδας»


«Εύχομαι με τη νέα χρονιά οι ψυχές των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το αμάρτημα της απληστίας να καθαρίσουν και να σταματήσουν οι πόλεμοι. Το 2016 είναι και το έτος ανάκαμψης της πατρίδας» ευχήθηκε με τη σειρά του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Ιλχάν Αχμέτ «Το 2016 η κυβέρνηση να ακούσει περισσότερο τον λαό»

Ακολούθως ο βουλευτής Ροδόπης με το «Ποτάμι» κ. Ιλχάν Αχμέτ ευχήθηκε «το 2016 να είναι μία δημιουργική χρονιά για όλους εμάς και τη Θράκη». «Το 2016 σε σχέση με το 2015 να μην έχει τόσα ψέματα» πρόσθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση «να ακούσει περισσότερο τον λαό». «Ο κόσμος δεν θέλει λόγια, θέλει πράξεις» επεσήμανε ο ίδιος για να καταλήξει σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πορευτεί άλλο κατά αυτόν τον τρόπο» αλλά με ωριμότητα, με εθνική ενότητα και συλλογική προσπάθεια.

Δημήτρης Χαρίτου «Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο, σε ένα οριακό αλλά ελπιδοφόρο σημείο»


«Μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια σε μία βαθιά οικονομική κρίση ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και την πατρίδα μας, σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο, σε ένα οριακό, αλλά ελπιδοφόρο σημείο» σημείωσε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου τονίζοντας πως «η μόνη διέξοδος προς τα μπρος είναι να βαδίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης με την κοινωνία όρθια, για να ξαναθεμελιωθεί ένα κοινωνικό κράτος, για να στηριχθούν τα δημόσια αγαθά, η υγεία, η παιδεία και το φυσικό περιβάλλον». «Οφείλουμε και εδώ στην περιοχή να υπηρετήσουμε την ανάπτυξη αξιοποιώντας τα μεγάλα πλεονεκτήματα και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η περιοχή, για να δημιουργηθεί εργασία και μία βιώσιμη ανάπτυξη» κατέληξε ο ίδιος ευχόμενος υγεία, δημιουργικότητα, προκοπή και αλληλεγγύη σε όλους τους Ροδοπίτες και τις Ροδοπίτισσες. 

Κωνσταντίνος Βουζουκίδης «Το νέο έτος να δώσουμε στον κάθε Ροδοπίτη και Ροδοπίτισσα την ευκαιρία να αισθάνεται υπερήφανος για τον τόπο του»


«Το νέο έτος να φέρει και πάλι τα χαμόγελα στα χείλη των Ελλήνων» ευχήθηκε τέλος και ο «τυχερός» της ημέρας ο κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης για να συνεχίσει « να έχουν οι ηλικιωμένοι την περίθαλψη και τη σύνταξη που χρειάζονται, οι νέοι την ελπίδα και τις ευκαιρίες για να αναπτύξουν τα σπουδαία τους προσόντα και να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα τους. Επίσης να δώσουμε στον κάθε Ροδοπίτη και Ροδοπίτισσα την ευκαιρία να αισθάνεται υπερήφανος για τον τόπο του».
 
Ερωτηθείς τέλος για το νοσοκομείο της Κομοτηνής, μιας και ο ίδιος έχει καταθέσει την υποψηφιότητα του για τη θέση του διοικητή, τόνισε πως «θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και θα πρέπει οι διοικούντες αλλά κυρίως ο τοπικός πληθυσμός να δημιουργήσει όλες αυτές τις προϋποθέσεις και την πίεση που χρειάζεται προς την κυβέρνηση, ούτως ώστε να στραφούν τα βλέμματα και να δημιουργηθούν και οι υποδομές και ένα ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό», ευχόμενος να γίνει μία «σωστή τοποθέτηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.