Αναμενονται τα βιβλια των ΤΕΕ

Κρατάει χρόνια η καθυστέρηση στη διανομή βιβλίων στα ΤΕΕ της Ελλάδας, παρόλο που γίνεται συνεχώς λόγος για ανάγκη ενίσχυσης της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Χωρίς βιβλία σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά και στο 1ο ΤΕΕ Κομοτηνής, και μέχρι να φτάσουν, οι λύσεις επιχειρείται να δοθούν μέσα από τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με σοβαρές ελλείψεις στα βιβλία, ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα ΤΕΕ της χώρας που αναμένουν τη διανομή ενός σημαντικού αριθμού τίτλων.

Ο Δ/ντης του 1ου ΤΕΕ Κομοτηνής κ. Γιώργος Γιαντσίδης μεταφέρει ότι απέναντι στις ελλείψεις βιβλίων «καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από την πλευρά των καθηγητών να καλύψουν τα κενά» κι εξηγεί: «Συζήτησα σήμερα με τον καθηγητή που είναι υπεύθυνος της βιβλιοθήκης και μου μετέφερε ότι για τα μαθήματα, στα οποία δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις τα παιδιά, δεν έχει εκδοθεί βιβλίο μέχρι τώρα.

Σε κρούσεις που κάνουμε στο υπουργείο, όταν καταφέρνουμε να τους βρούμε στο τηλέφωνο, μας λένε ότι ετοιμάζονται»
.

Σε κάποια μαθήματα τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και η λύση τους απαιτεί δαπάνες από τους μαθητές.

«Η καθηγήτρια των αγγλικών εξήγησε ότι πρέπει να αγοραστεί βιβλίο το οποίο είναι ακριβό».

Για το αν προχωρούν στη λύση της φωτοτυπίας στα μαθήματα που στερούνται προς το παρόν βιβλίου, ο κ. Γιαντσίδης σημειώνει ότι δεν γίνεται για να μην υπάρχει παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Κοντά στο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα των βιβλίων ο κ. Γιαντσίδης παραθέτει για φέτος και αυτό των αναπληρωτών: «Ειδοποιήσαμε τους περσινούς αναπληρωτές να εργαστούν με 11 ώρες εβδομαδιαίως σαν ωρομίσθιοι, με τη δικαιολογία του υπουργείου ότι περιμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ και τη δέσμευση ότι θα έρθουν μέχρι τέλη Οκτώβρη.

Υπάρχουν κενά σε κάποια μαθήματα, ειδικά σε αυτά των ειδικοτήτων»
.

Από την άλλη ο Δ/ντης του 1ου ΤΕΕ υποστηρίζει ότι «ο σημερινός υπουργός Παιδείας ενδιαφέρεται για τα ΤΕΕ και προφανώς θα βρει λύσεις».

Μέχρι να έρθουν τα βιβλία σε κάποια μαθήματα είναι εύλογο οι καθηγητές να δυσκολεύονται να αξιολογήσουν τις επιδόσεις των μαθητών, μέσα από γραπτά τεστ, γεγονός που πιθανώς δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τους μαθητές.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.