Αναμενονται νεα στοιχεια στην υποθεση Μαλασιδη

Αποσύρθηκε η αναμενόμενη να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ροδόπης υπόθεση υπεξαίρεσης 450 εκατ. δρ. από τον ταμία του δήμου Ορεστιάδας Αθανάσιο Μαλασίδη. Όλοι οι μάρτυρες ήταν παρόντες αλλά λόγω ελλείψεων στην προδικασία ο εισαγγελέας ζήτησε να τηρηθεί ο νόμος, πρόταση με την οποία συντάχθηκε και η υπεράσπιση. Ο χρόνος προετοιμασίας φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΠτΘ, ότι θα λειτουργήσει υπέρ του φερόμενου ότι υπεξαίρεσε μεγάλα ποσά κατ’ εξακολούθηση από το ταμείο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Πεταλωτής εξήγησε για τη διαδικασία: «Αποσύρθηκε η υπόθεση από το ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων γιατί δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη προδικασία, δηλαδή δεν εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα αλλά η εισαγωγή έγινε με απευθείας κλήση ενώ σε τέτοιου είδους υποθέσεις προβλέπεται να γίνεται πιο ενδελεχής και διεξοδική προδικασία. Αποσύρθηκε για να τηρηθεί η νόμιμη προδικασία και με παραπεμπτικό βούλευμα να ξανάρθει στο ακροατήριο, με ίσως πιο εμπλουτισμένα στοιχεία».

Ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα διαπίστωσε την έλλειψη της προδικασίας, η υπεράσπιση συντάχτηκε και το δικαστήριο αποφάσισε να αποσυρθεί η υπόθεση.

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης όπως και ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας, Άγγελος Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση. «Σε σχέση με το δήμαρχο Ορεστιάδας, από τα όσα μού μετέφεραν οι συνάδελφοι που τον εκπροσωπούν, προτίθενται να παραστούν ως πολιτική αγωγή και ν’ ασκήσουν αγωγές κατά όλων των υπευθύνων» προσθέτει ο κ. Πεταλωτής.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.