Αναμενει κουτια αναψυκτικων και μπουκαλια νερου το μηχανημα του Κυνηγετικου

Έτοιμο προς χρήση στην πλατεία με αντάλλαγμα τροφή και νερό για σκυλιά

Ένα υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό μηχάνημα που παρέχει τροφή και νερό για ζώα και παράλληλα ανακυκλώνει πλαστικά μπουκάλια νερού και κουτιά αναψυκτικών, εγκαταστάθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής.
 
Πλέον όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να βάζουν τα κουτιά ή μπουκάλια που έχουν προς ανακύκλωση μέσα στο μηχάνημα, το οποίο σε ανταπόδοση θα δίνει τροφή την οποία θα μπορούν να παίρνουν σε ειδικές σακούλες που υπάρχουν εκεί.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυνηγετικός Σύλλογος το μόνο που θα κάνει είναι να συμπληρώνει την τροφή ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μιας και το μηχάνημα είναι πλήρως ανεξάρτητο, διαθέτοντας ηλιακό συλλέκτη στην οροφή του. 

Μήνυμα για την ανακύκλωση και τη φιλοζωία 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού κ. Παναγιώτης Καραφύλλης, ο Σύλλογος τοποθετεί πιλοτικά αυτή τη μηχανή, ελπίζοντας πως το κοινό θα την αγαπήσει και θα την εκτιμήσει, «και να δώσουμε στα παιδιά μας να καταλάβουν τι σημαίνει ανακύκλωση ώστε να έχουμε την ανταπόδοση που πρέπει».
Παράλληλα οι κυνηγοί θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα για τη φιλοζωία, με τον κ. Καραφύλλη να τονίζει πως ο Σύλλογος, που έχει πάνω από 2.000 μέλη, έχει βοηθήσει πολλές φορές τη φιλοζωική Κομοτηνής, ζητώντας από τους φιλόζωους να σταθούν δίπλα τους σε αυτό το εγχείρημα. «Πρέπει πάντα να είναι κοντά μας, να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε», τόνισε, αναφέροντας πως αν αυτή η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία, ο Σύλλογος θα αγοράσει και θα εγκαταστήσει ακόμα μια ή δύο μηχανές σε διάφορα σημεία της Κομοτηνής. 

Στήριξη από το Δήμο Κομοτηνής 

Παρών στην πρώτη λειτουργία ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τόσο τη δική του ικανοποίηση όσο και της Δημοτικής Αρχής, για αυτήν την «πρωτοποριακή», όπως την χαρακτήρισε, ιδέα του Κυνηγετικού Συλλόγου. «Αφενός βοηθούν να έχουμε λιγότερα σκουπίδια αφετέρου θα έχουμε τροφή για τα σκυλιά» παρατήρησε ο κ. Σωτηρακόπουλος, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή θα πρέπει πρωτίστως να γίνει κτήμα των παιδιών, που ελπίζει πως τις επόμενες μέρες θα το επισκεφτούν, γιατί «μόνο με τη μόρφωση θα μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σωστά και στα αδέσποτα και στη ζωή μας γενικότερα». «Ρίχνοντας ένα κουτί στο μηχάνημα», συνέχισε,  «τότε και τα σκουπίδια μειώνονται και παίρνουμε τροφή για τα αδέσποτα, μια σωστή πράξη που πρέπει αρχίσουμε». Κλείνοντας ο κ. Σωτηρακόπουλος εξέφρασε εκ μέρους της δημοτικής αρχής την πρόθεση «αν αυτή η πρώτη απόπειρα πάει καλά, θα γίνουν προσπάθειες ώστε να βρεθούν κι άλλες θέσεις». 

Κοινωνοί και οι μικροί μαθητές 

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Σιγούρος, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σημείωσε πως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυνηγετικού Συλλόγου που προσέφερε αυτό το μηχάνημα, το οποίο έχει κατά τον ίδιο συμβολική σημασία, σκοπεύοντας να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στην ιδέα της ανακύκλωσης συσκευασιών αφενός και αφετέρου στην αγάπη των συμπολιτών μας στα ζώα και ειδικότερα στα αδέσποτα.
 
Σημείωσε δε πως τα σχολεία της Κομοτηνής θα επισκέπτονται τον χώρο για να γνωρίσουν τη μηχανή και να μάθουν πως λειτουργεί. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.