Αναμεινατε στο ακουστικο σας… για τον σταθμο ελεγχου στη Νυμφαια

Μέχρι το τέλος του μήνα η λειτουργία του, παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν περνούν οχήματα για να ελέγξει

Σύντομα θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, οι εργασίες για την εγκατάσταση του μόνιμου σταθμού ελέγχων στη συνοριακή διέλευση της Νυμφαίας, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου.

Το Isobox έχει τοποθετηθεί στο χώρο, ενώ απομένουν και άλλες εργασίες ώστε να μπορέσει ο σταθμός να λειτουργήσει κανονικά. Οι εν λόγω εργασίες, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα, παρόλο που ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μάλιστα συζήτησε το θέμα με τον Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο και προσκάλεσε στα εγκαίνια της λειτουργίας του, που προσδιορίζονται για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κατέρρευσαν τα νούμερα των διελεύσεων

Ο σταθμός αυτός αποτελούσε πάγιο αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια, όμως μόλις πρόσφατα ξεκίνησε η εγκατάσταση του, και μάλιστα σε σημαντικά πιο περιορισμένη μορφή από τις αρχικές προτάσεις.

Παράλληλα η λειτουργία του σταθμού καθίσταται άνευ ουσίας, όταν η κίνηση στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας είναι πλέον μηδαμινή, με την δίοδο να είναι ουσιαστικά κλειστή.

Αυτό αποδεικνύεται και οπτικά, μιας και την Παρασκευή για παράδειγμα, η κίνηση των οχημάτων τόσο προς, όσο και από την Βουλγαρία, ήταν ελάχιστη, με ένα ημιφορτηγό κάθε μία περίπου ώρα να «σπάει» την ανυπαρξία της κίνησης.

Η τεράστια αυτή πτώση όμως φαίνεται και από τους αριθμούς, μιας και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΣΕΤΕ, οι διελεύσεις από την Νυμφαία έχουν σχεδόν μηδενιστεί, λόγω των μέτρων και των περιορισμών εξαιτίας της Πανδημίας.

Έτσι τον Αύγουστο καταγράφηκαν μόλις 1.796 διελεύσεις, μια μείωση 99,4% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, όταν από τη Νυμφαία είχαμε 321.813 διελεύσεις.

Με δεδομένο ότι από τις 1.279.946 διελεύσεις πέρυσι μέχρι και τον Αύγουστο, φέτος βρισκόμαστε στις 196.642, και οι περιορισμοί δεν φαίνεται να σταματούν σύντομα, η λειτουργία του Σταθμού, όποτε και αν αυτή ξεκινήσει, θα είναι άνευ αντικρίσματος, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσουν ξανά οι διελεύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.