Ανακοινωση κατα Π. Μαγαλιου απο την Ανεξαρτητη Συνδικαλιστικη Παρεμβαση

Με κριτική και καταγγελίες για τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση και στο πρόσωπο του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Παντελή Μαγαλιού, εξέδωσε η παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση», η οποία πολιτικά πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι ο κ. Μαγαλιός πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο εναντίον εργαζόμενου, καθώς επίσης ότι μήνυσε εργαζόμενη στη γραμματεία του Εργατικού Κέντρου, επιχειρώντας να αποσπάσει και τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα προς αυτόν τον σκοπό. Στον επίλογο της ανακοίνωσης διαπιστώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο «κατάντησε ένα μαυσωλείο, που επετειακά στις απεργίες μαζεύει τους ελάχιστους συνδικαλιστές» και απευθύνεται κάλεσμα στους εργαζόμενους του νομού μας να αντιδράσουν και να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης» έχει ως εξής:

«Η Παράταξη που εκπροσωπούμε δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό την αλλαγή πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Ενός Εργατικού Κέντρου που έχει πέσει σε μεγάλη ανυποληψία από τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και από όλη την κοινωνία της Ροδόπης. Οι υπεύθυνοι για την κατάντια του Εργατικού Κέντρου είναι συγκεκριμένοι και είναι αυτοί που το διοικούν απρόσκοπτα επί δεκαετίες, ακόμα κι αν άλλαξαν όνομα (πρώην ΠΑΣΚΕ, νυν ανεξάρτητοι) και είναι η παράταξη του σημερινού Προέδρου κ. Μαγαλιού.
 
Κι ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από τους εν λόγω «συνδικαλιστές», όσο κι αν λούφαξαν το τελευταίο διάστημα, που έχασαν τα πολιτικά και άλλα ερείσματά τους, η πραγματικότητα ήρθε να μας διαψεύσει.
 
Ακούγαμε από τους παλαιότερους, ότι εδώ και χρόνια το Εργατικό Κέντρο και ο Πρόεδρος απασχολούν συνέχεια τα δικαστήρια, με διάφορες υποθέσεις. Δεν γνωρίζαμε όμως, ότι ο Πρόεδρος έχει τόσο μεγάλη αδυναμία στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς τα πρόσφατα περιστατικά το αποδεικνύουν.
 
Διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο σε διαμάχη εργαζόμενου και εργοδότη, υπερασπίζοντας τον εργοδότη. Στην αρχή νομίσαμε ότι πρόκειται για υπερβολές, γιατί όσο και γνωρίζουμε καλά τους συγκεκριμένους κυρίους, αυτή η πράξη μας φάνηκε αδιανόητη. Αλλά η περαιτέρω διερεύνηση δυστυχώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Πραγματικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο εναντίον εργαζομένου.
 
Αλλά το τελευταίο περιστατικό νομίζουμε ότι ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο ΔΣ που έγινε, ο Πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μήνυση στην εργαζόμενη γραμματέα του ΕΚ, διότι θεωρεί ότι τον προσέβαλε σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιόφωνο. Στην παρατήρησή μας, ότι προσωπικά έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά διαφωνούμε ότι διαφορές τέτοιου είδους λύνονται στα δικαστήρια (ιδιαίτερα από έναν Πρόεδρο ΕΚ), μας ανακοίνωσε ότι ζητάει απόφαση του ΔΣ για να υποβληθεί μήνυση και από το ΕΚ στη εν λόγω εργαζόμενη. Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν ντροπή για το πολύπαθο ΕΚ Κομοτηνής και το απορρίψαμε ασυζητητί. Ευτυχώς, προς τιμήν τους, το απέρριψαν και οι άλλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ) σώζοντας την τιμή του ΕΚ, μια και δεν πέρασε η πρόταση του Προέδρου, παρόλο που δυστυχώς οι σύμβουλοι της (πρώην?) ΠΑΣΚΕ το ψήφισαν.
 
Πιστεύουμε ότι η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο δεν πάει άλλο. Εδώ και πολλά χρόνια αδυνατεί να παίξει το ρόλο του και κυριολεκτικά κατάντησε ένα μαυσωλείο, που επετειακά στις απεργίες μαζεύει τους ελάχιστους συνδικαλιστές.
 
Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους της Ροδόπης ν’ αντιδράσουν και ν’ αλλάξουν την κατάσταση αυτή, στέλνοντας τους υπεύθυνους εκεί που τους αξίζει, μια και έχουν καταδικαστεί από το λαό της Ροδόπης στην απόλυτη ανυποληψία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.