Αναφορα Ιλχαν Αχμετ για την υποστελεχωση των αστυνομικων υπηρεσιων της Ροδοπης

Καλεί τον Μ. Χρυσοχοΐδη να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες

Αναφορά κατέθεσε την Πέμπτη ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, για το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. όπως το θέτει η ίδια η Ένωσή τους με επιστολή που απέστειλε προς την πολιτική και την φυσική της ηγεσία.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, υιοθετεί επιστολή που απέστειλε για το θέμα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης (ΕΑΥΡ) και ζητά κι αυτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα επιλύσουν ένα πρόβλημα που αφορά την ορθολογική λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και την διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης για όλους τους πολίτες της Ροδόπης.

Στην περί ου ο λόγος επιστολή η ΈΑΥΡ μεταφέρει την απογοήτευσή της «για την παρούσα κατάσταση στην αστυνομική οικογένεια του τόπου μας, την ανασφάλεια μας ως εργαζόμενοι υπό συνθήκες, πλήρως εξαντλητικές και το αίσθημα του καθημερινού μας, μάταιου, κόπου να εκτελέσουμε την Υπηρεσία μας με το υπάρχον- ελλιπές – προσωπικό ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα των πολιτών»

Η υπάρχουσα κατάσταση

«Κύριοι, δεν φτάνουμε, για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες» υπογραμμίζει εμφατικά η ΕΑΥΡ για να παραθέσει στη συνέχεια τα σπουδαιότερα από τα θέματα που ταλανίζουν  το αστυνομικό προσωπικό της περιοχής. Όπως εξηγούν: 

«Τα συνοριακά τμήματα αποδυναμωμένα από καιρό και με τους εναπομείναντες πρώην συνοριακούς σε ηλικία που δεν επιτρέπει το καθημερινό κυνηγητό στους δρόμους είτε πεζή είτε με τα υπάρχοντα υπηρεσιακά μας οχήματα, εγείρει αμφιβολίες, πλέον, για το τι περιμένει η πολιτεία από εμάς στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.

Οι πολίτες ζητούν να ασχοληθούμε με ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να καλύψει με την κοινωνική πρόνοια. Τα γνήσια υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις, λόγω κλειστών ΚΕΠ έχουν γίνει ο εφιάλτης μας. Πραγματικά, αναρωτιόμαστε αν θέλουν οι πολίτες να απασχολείται ο αστυνομικός, που δεν περισσεύει σε καμιά Υπηρεσία, με αυτή την εργασία. Αναρωτιόμαστε αν θέλουν ή όχι τον αστυνομικό να κάνει την δουλειά του στο δρόμο, σε τροχονομικούς ελέγχους, σε ελέγχους καταστημάτων και για την ασφάλεια των πολιτών από κάθε εγκληματική ενέργεια.

Η μεταφορά ψυχικά ασθενών και μάλιστα σε κλινική της Αλεξανδρούπολης, μιας και δεν διαθέτει ανάλογη κλινική το Νοσοκομείο της Κομοτηνής απασχολεί, κατά διαστήματα εξάρσεων των ψυχικών παθήσεων, τα Αστυνομικά Τμήματα σε καθημερινή βάση. Αναλογιστείτε ότι η Ψυχιατρική Κλινική Αλεξανδρούπολης στις μισές περιπτώσεις είναι πλήρης με αποτέλεσμα να ταξιδεύουμε με τον ασθενή σε Καβάλα ή Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, τα μέτρα για προφύλαξη από τον Κοροναϊό είναι αναγκαίο να τηρηθούν και να επιβληθούν πρόστιμα όπου αυτό απαιτείται, για τα οποία αναφέρουμε σε καθημερινή βάση, μια υπέρογκη γραφειοκρατική εργασία, χωρίς αντίκρισμα, αφού γίνεται από ανύπαρκτους αστυνομικούς.

Τίθεται, ακόμα, συχνά το ζήτημα του μεγάλου αριθμού κρατουμένων στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής που επηρεάζει και το μοναδικό χώρο κράτησης ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής που γεμίζει λόγω υπερπληρότητας των φυλακών και λόγω των μεταγωγών που γίνονται από άλλες φυλακές προκειμένου να δικαστούν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, εφόσον η Κομοτηνή είναι έδρα του Εφετείου Θράκης και τα αυτόφωρα αδικήματα για διακίνηση μεταναστών στην Δ.Α. Ροδόπης είναι καθημερινότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα Βουλγαρίας εξυπηρετείται από ελάχιστους αστυνομικούς, δύο με τρεις (2-3) ανα βάρδια, όταν από την άλλη πλευρά γίνεται από δέκα (10) Βούλγαρους αστυνομικούς, αντίστοιχα, Βούλγαρους αστυνομικούς και μάλιστα τις μέρες αυτές με ουρές αυτοκινήτων να σχηματίζονται στην είσοδο και έξοδο της χώρας.

Τα περιφερειακά αστυνομικά Τμήματα περισσεύει να πούμε ότι με τις ελάχιστες δυνάμεις και με πάμπολλες πατέντες καταφέρνουν να έχουν περιπολικό για τις βασικές υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ συχνά τα υπηρεσιακά οχήματα της πόλης της Κομοτηνής εξυπηρετούν ολόκληρη την Περιφέρεια της Ροδόπης».

Η ΕΑΥΡ καλεί την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να  ενισχύσει τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Ροδόπης με το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται και να ανταμείψουν «αυτούς που εργάζονται σκληρά για τον ακριτικό αυτό τόπο δίνοντας επίδομα παραμεθορίου, όπως σε τόσους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί δεν ανεχόμαστε την διάκριση αυτή, σε τέτοιους μάλιστα καιρούς» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν κλείνοντας την ανακοίνωσή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.