Αναδιαρθρωση των υπηρεσιων της ΕΛΑΣ

Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ προχωρά με σταθερά βήματα και επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ ο θεσμός του τοπικού κοινοτικού αστυνόμου εφαρμόζεται σιγά – σιγά στους καποδιστριακούς δήμους και τις κοινότητες.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή την παρουσία του στην Κομοτηνή, μίλησε για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Η νέα δομή του Σώματος έχει ξεκινήσει και είμαι περήφανος για το ότι την έχω εκπονήσει στο παρελθόν ως κλαδάρχης διοικητικού και στη συνέχεια ως επιτελάρχης του Αρχηγείου. Στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχει ήδη ολοκληρωθεί. Είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ προχωρούμε στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους. Μετά από το Π.Δ. που έχει πάρει το δρόμο του και θα περατωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα προχωρήσουμε στη νέα δομή του Σώματος στην περιφέρεια ΑΜ-Θ».

Για τον θεσμό του «αστυνομικού της γειτονιάς» εξήγησε ότι εφαρμόζεται σε συγκεκριμένο αριθμό κι επιλεγμένες πόλεις της χώρας, καθώς επίσης σε επιλεγμένες γειτονιές. «Εφαρμόζεται στοχευμένα πλέον και χωρίς κατασπατάληση δύναμης σε όλες τις γειτονιές της χώρας, διότι είναι τεχνικά αδύνατο να καλυφθεί συνολικά» είπε.

Μίλησε για το θεσμό του τοπικού κοινοτικού αστυνόμου, τον οποίο χαρακτήρισε «πρωτοποριακό και καινοτόμο» λέγοντας: «Μ’ αυτό τον τρόπο και μέσα από τη νέα δομή δε θ’ αφήσουμε κανένα καποδιστριακό δήμο και καμία κοινότητα – όπου λειτουργεί – χωρίς αστυνομική παρουσία» κατέληξε ο κ. Δημοσχάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.