Αναδιαρθρωση 140.000 στεγαστικων δανειων δημοσιων υπαλληλων απο το Ταμειο Παρακαταθηκων

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ ν.Ροδόπης «Δεν είμαστε κοινωνία αριθμών Είμαστε κοινωνία ανθρώπων»

Την ρύθμιση των στεγαστικών δανείων 120.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως γράφαμε και χθες, ανακοίνωσε, μία ημέρα πριν την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
 
Οι ρυθμίσεις που θα υιοθετήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, αφορούν 120.000 δανειολήπτες και 140.000 δάνεια. Σε 67.200 δάνεια (48%) θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου κατά 2,3% κατά μέσο όρο ενώ απ’ αυτά στα 22.400 δάνεια θα υπάρξει επιπλέον και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου. Για τα υπόλοιπα περίπου 72.800 δάνεια προβλέπεται να υπάρξει επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με προβλεπόμενη μείωση του επιτοκίου που, για το τρέχον εξάμηνο, θα είναι της τάξεως του 1% κατά μέσο όρο. Το όφελος για τους δανειολήπτες θα κυμαίνεται από 150 έως 300 ευρώ μηνιαίως. 

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος «Δεν μπορεί να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι» 

Την εξέλιξη αυτή σχολίασε θετικά, μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε πως πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ τα τελευταία χρόνια ήταν η μείωση των επιτοκίων των δανείων, ανάλογα και με τις μειώσεις που είδαν τα τελευταία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι να πραγματοποιούνται στους μισθούς και τις συντάξεις τους.
 
«Εμείς ζητούσαμε εδώ και χρόνια την προσαρμογή του Ταμείου στα νέα δεδομένα, στο νέο επίπεδο διαβίωσης των δημοσιών υπαλλήλων και ανάλογο με τις μειώσεις μισθών κούρεμα του χρέους τους, ωστόσο μέχρι και το καλοκαίρι η στάση του ταμείου ήταν αρνητική» σημείωσε ο ίδιος για να επισημάνει πως «ξαφνικά μία μέρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση της Α ΔΕΔΥ το Ταμείο προχωρά στην ανακοίνωση αυτών των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα δάνεια». «Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, ωστόσο επειδή το Ταμείο είναι ο εντολοδόχος, σήμερα, Παρασκευή, κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθεί εκ νέου με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Χουλιαράκη, ώστε να επιβεβαιώσει και την εν λόγω ανακοίνωση αλλά και την κυβερνητική πολιτική που θα ακολουθηθεί».
 
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε πως υπάρχουν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πάρει δάνεια από άλλους φορείς του δημοσίου, καθώς και το σύνολο των εργαζομένων τα αιτήματα για την διευκόλυνση όλων είναι τα ίδια, καθώς το βιοτικό επίπεδο όλων έχει αλλάξει. «Δεν είμαστε κοινωνία αριθμών, είμαστε κοινωνία ανθρώπων. Το πρώτο που μετράει είναι οι άνθρωποι και δεν μπορεί να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι» υπογράμμισε τονίζοντας πως τα δάνεια θα βρίσκονται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ από δω και πέρα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.