Αναδεικνυοντας την αναγκη διατηρησης των υδατινων πορων

Street action στην οδό Βενιζέλου από την εθελοντική ομάδα «Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής» του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Street action, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Μαρτίου η εθελοντική ομάδα «Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής» του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  Europe Direct Κομοτηνής στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.
 
Σε αυτή οι εθελοντές έστησαν μια έκθεση φωτογραφιών μπροστά στην οποία οι περαστικοί θα φωτογραφίζονταν, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με την μόλυνση των υδάτων και την αλόγιστη χρήση του  νερού.
 

Όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντίνα Γιαλούρη, εθελόντρια της ομάδας, η έκθεση φωτογραφίας ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη, στα θετικά που φέρνει το νερό από τη μία πλευρά, και τα αρνητικά που δημιουργεί η έλλειψή του, που πολλές φορές προκύπτει από τον ανθρώπινο παράγοντα που το ξοδεύει αλόγιστα ή το μολύνει.
 
«Σκοπός μας είναι να κατανοήσει ο κόσμος ότι παρά το γεγονός ότι σήμερα εμείς μπορεί να έχουμε νερό, δεν σημαίνει ότι σε άλλα μέρη δεν υπάρχει αλόγιστη χρήση του» σημείωσε, τονίζοντας πως θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν ως κοινωνικό πρόβλημα, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον να μην μπορέσουμε να βρούμε καθαρό νερό, κάτι που μπορεί να αυξήσει το κόστος του νερού ή να καταλήξει και σε σημείο που άνθρωποι δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε καθαρό νερό.
 

Για αυτό και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό από τους εθελοντές του γραφείου, οι οποίοι απαντούσαν στις ερωτήσεις του κοινού και πρότειναν λύσεις για την εξοικονόμηση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.