Αναδασωση και προγραμματα για οικογενειες σκεφτεται για την επομενη ημερα το Πανθρακικο Σταδιο Κομοτηνης

Σε δύο τηλεδιασκέψεις, μία για το Πανθρακικό και μία για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, συμμετείχε ο πρόεδρός του Β. Γαβριηλίδης

Στην 2η Σύνοδο όλων των Διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής κ. Βασίλης Γαβριηλίδης.

Η σύσκεψη αυτή ήταν η δεύτερη σε ισάριθμες μέρες στην οποία συμμετείχε ο κ. Γαβριηλίδης με την πρώτη να γίνεται την Μεγάλη Τρίτη, στην οποία συμμετείχε όλο το διοικητικό Συμβούλιο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής.

Στην Σύσκεψη της Μεγάλης Τρίτης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν ειδικά το Πανθρακικό Στάδιο, και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα βελτιωθεί, από την ενίσχυση με προσωπικό που έχει ήδη ανακοινωθεί, αλλά και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στον τάπητα, τη δημιουργία κερκίδων αλλά και την αναδάσωση στον περιβάλλοντα χώρο που θέλει να κάνει η διοίκηση.

Στην τηλεδιάσκεψη της Μ. Τετάρτης συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα για την πανελλαδική προετοιμασία για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των αθλητικών υποδομών και οι προτάσεις για την κλιμάκωση δράσεων μόλις επιτραπεί η αθλητική δραστηριότητα, στις οποίες αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Αυγενάκης

Άμεση η ανάγκη για παρεμβάσεις στο Πανθρακικό Στάδιο

Στην πρώτη διάσκεψη  όλη η διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου συνομίλησε απευθείας με τον κ. Αυγενάκη, εκθέτοντας τους προβληματισμούς της, τις απορίες αλλά και το όραμα όλων των μελών της διοίκησης για το πώς θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πανθρακικό Στάδιο, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Γαβριηλίδης.

Επιγραμματικά τα προβλήματα και τα αιτήματα που κατέθεσαν στον Υφυπουργό είναι αυτά που έχουν αναφέρει και παλιότερα, όπως η εκκίνηση των εργασιών στις εγκαταστάσεις του τένις, η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα, ώστε να μπορούν να κάνουν αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και η δημιουργία κερκίδας περίπου 1.000 θέσεων που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση αγώνων στην πόλη.

Ο κ. Αυγενάκης αφουγκράστηκε τα προβλήματά τους και δεσμεύτηκε να γίνουν προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Τα μέλη του ΔΣ πάντως δεν παρέλειψαν να τον ευχαριστήσουν για την επίλυση το προηγούμενο διάστημα τουλάχιστον ενός από τα προβλήματα που είχαν εντοπίσει από την έναρξη της θητείας τους, την στελέχωση με 8 άτομα του Σταδίου μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (οκτάμηνης σύμβασης) του ΟΑΕΔ.

«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μας προτάθηκαν 8 άτομα για το Πανθρακικό Στάδιο μας έδωσε μεγάλη χαρά» ανέφερε ο κ. Γαβριηλίδης.

Έτσι εντός του Μαΐου θα προκηρυχθούν 1 θέση Ημερήσιου Φύλακα, 1 θέση ΔΕ οικοδομικών εργασιών, 1 θέση ΔΕ Υδραυλικού, 1 θέση ΠΕ Νοσηλευτή, 1 θέση ΤΕ Λογιστικής, και από μία θέση για ΥΕ Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό, Βοηθητικών εργασιών καθαριότητας και εργατών πρασίνου.

Σκέψεις για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας

Κατά τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, αυτών δηλαδή που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το μοναδικό εκ των οποίων στην ΑΜΘ είναι το Πανθρακικό.

Σε αυτήν συζητήθηκε, και κατατέθηκαν σκέψεις για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και των αθλητικών υποδομών, όταν το επιτρέψουν οι αρμόδιοι.

Οι καταστάσεις βέβαια είναι πρωτόγνωρες, και δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει αυτή η επανεκκίνηση, όμως ο κ. Γαβριηλίδης θεωρεί ότι πέρα των εργαζομένων, θα είναι ιδιαίτερα θετικό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα οικογενειακής άθλησης. «Φανταστείτε τι όμορφο θα ήταν τις απογευματινές ώρες, όταν υπό κανονικές συνθήκες έχουμε πολλά ανδρόγυνα με παιδιά που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, να υπάρχουν 2 γυμναστές που θα κάνουν προγράμματα και θα δίνουν ασκήσεις» σημείωσε.

Ήδη άλλωστε έχουν έρθει σε επαφή με το Δήμο Κομοτηνής, που έχει γυμναστές μέσω προγραμμάτων, ώστε να υπάρξουν αν είναι δυνατόν κάποιες δράσεις.

Επίσης στόχος της διοίκησης του Πανθρακικού είναι να προχωρήσει, όπου είναι δυνατόν, σε δεντροφύτευση στον χώρο, που ονομάζεται Χίλια Δέντρα λόγω του αριθμού των δέντρων που είχε. «Επειδή ο εξωτερικός χώρος γύρω από το γήπεδο είναι πολύ μεγάλος, έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε δεντροφυτεύσεις σε συνεργασία με σχολεία, με διαδρομές έξω από τον αθλητικό χώρο ανάμεσα από τα δέντρα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γαβριηλίδης.

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Κατά την τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Γενναία έκπτωση των ΕΑΚ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων τους πρώτους μήνες λειτουργίας μετά τον κορωνοϊό
  • Περιοδείες αθλητών ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», με εκδηλώσεις στα ΕΑΚ, σε επιμέρους δήμους κάθε νομού και σε σχολικές μονάδες με έμφαση στην εξοικείωση της κοινωνίας και σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα
  • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων από ΑμεΑ
  • Τηλεημερίδα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη ως βασικές αξίες του, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των υποδομών της ΓΓΑ
  • Φιλοξενία των Επιχειρησιακών, Εργασιακών και Κλαδικών πρωταθλημάτων
  • Καλοκαιρινά αθλητικά καμπ για μικρά παιδιά
  • Εβδομάδα κοινού και εβδομάδα μαθητών, με δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα εφαρμοστεί σε κάθε εγκατάσταση, με τα έσοδά του να χρηματοδοτούν το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», στον «Πέλοπα», που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ δημιουργείται το μητρώο κάθε αθλητικής υποδομής στη χώρα μας, στην κουλτούρα της νέας ποιότητας ζωής που καλλιεργείται (άθληση, υγιεινή διατροφή, όχι κάπνισμα και αλκοόλ) καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου με ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα υπό σύσταση, τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Κλείνοντας ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε τη σημασία να συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, να φροντίσουμε να διατηρούμε τη φυσική μας κατάσταση και να ζούμε αθλητικά από το σπίτι.

«Ελπίζουμε πως γρήγορα θα συναντηθούμε ξανά στα γήπεδα και στα υπαίθρια γυμναστήρια» τόνισε, ευχόμενος σε υγεία, ευτυχία και καλή Ανάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.