Αμεση αποδοση της εισφορας υπερ συλλογικων οργανων συνταξιουχων ζητα ο Ι. Αχμετ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με τη μη απόδοση της εισφοράς υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων που θεσπίστηκε με το ν. 4387/2016.
 
Ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρει στην ερώτησή πως η συγκεκριμένη μηνιαία εισφορά αποδίδεται σε Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στον ΕΦΚΑ και πρέπει αποδίδεται στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις, προκειμένου να καλύπτουν με αυτά τα χρήματα τις λειτουργικές τους δαπάνες.
 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για τους λόγους της καθυστέρησης απόδοσης της εν λόγω εισφοράς, καθώς και το χρόνο απόδοσης στον  Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης (Η Αγία Ειρήνη), ο οποίος περιμένει αυτά τα χρήματα σχεδόν τρία χρόνια.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
 
«Με το ν.4387/2016 και συγκεκριμένα με το άρθρο 102  θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά 0,20 ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται από τον ΕΦΚΑ στις συνταξιουχικές οργανώσεις με σκοπό την οικονομική τους ενίσχυση.
 
Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο η συγκεκριμένη μηνιαία εισφορά αποδίδεται σε Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στον ΕΦΚΑ και πρέπει αποδίδεται στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις, προκειμένου να καλύπτουν με αυτά τα χρήματα τις λειτουργικές τους δαπάνες, όπως δαπάνες στέγασης, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, μισθοδοσία προσωπικού, έξοδα για την έκδοση εντύπων ενημερωτικών, καθώς και έξοδα που αφορούν την ανάπτυξη πολιτιστικών, κοινωνικών και πνευματικών δραστηριοτήτων προς όφελος των συνταξιούχων που εκπροσωπούν.
 
Παρόλα αυτά στο Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης (Η Αγία Ειρήνη), με μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση που έχει υπερβεί τα τρία χρόνια (2017, 2018 και 2019) τα χρήματα αυτά δεν έχουν αποδοθεί, ενώ η παρακράτηση από τις κύριες συντάξεις των μελών του γίνεται κανονικά.
 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση της εισφοράς υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων που θεσπίστηκε με το ν. 4387/2016;
2. Πότε θα γίνει η απόδοση της εν λόγω εισφοράς στον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης (Η Αγία Ειρήνη);».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.