Αμεσα θα ξεκινησουν τα εργα διευθετησης στο κτιριο του Ιδρυματος Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών για την αναστύλωση και την αποκατάσταση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στους δημοσιογράφους έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Παναγιώτης Σωτηρόπουλος την Παρασκευή το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε σε μια μικρή καθυστέρηση στην πορεία του έργου που οφείλεται κυρίως στην διεθνή οικονομική ύφεση και στην δημοσιονομική δυσπραγία των δύο τελευταίων έργων τονίζοντας ότι όμως είναι ήδη ολοκληρωμένες οι αρχιτεκτονικές και μηχανολογικές μελέτες που αφορούν στην διαμόρφωση του κτιρίου.

Ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι έγινε μια πρωτοποριακή μελέτη ώστε το κτίριο αυτό να λειτουργεί με βιοκληματικές μεθόδους και επομένως και θα αποτελεί «πρότυπο αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής ανάπτυξης για την περιοχή».

Προσφάτως δημοπρατήθηκε και έχει κατακυρωθεί το έργο διαμόρφωσης του χώρου, καθαρισμού και της διευθέτησής του «ώστε με την πρώτη ευκαιρία να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση των εργασιών. Στο μεταξύ για να υπάρξει μια προλείανση του εδάφους με την ανάπτυξη των δράσεών μας εδώ ήδη λειτουργούν εδώ και δύο χρόνια κάποιες δράσεις μέσω του Συλλόγου Φίλων Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οι οποίες θα συνεχισθούν σε συνεργασία με την Ξάνθη και ο στόχος είναι εδώ να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό.

Τα έργα διευθέτησης θα ξεκινήσουν άμεσα το έργο θα έχει κόστος 1.300.000 ευρώ εκτός από το μέρος που αφορά στην βιοκλιματική του λειτουργία χωρίς τις μελέτες που έχουν πληρωθεί από ίδιους πόρους του Ιδρύματος ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από ένα φορέα ιδιωτικό ή από τον ευρύτερο δημόσιο χώρο για να μην επιβαρυνθεί ο δημόσιος προϋπολογισμός. «Όλα αυτά με την αίρεση ότι θα υπάρξουν καλύτερες ημέρες στην οικονομία μας. Διαφορετικά θα αναζητήσουμε την χρηματοδότηση μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουμε την εμπειρία.

Όπως είπε ο κ. Σωτηρόπουλος θα υπάρξει λειτουργική αξιοποίηση όλων των χωρών και θα είναι ανοικτός και σε άλλους φορείς όπως και της Ξάνθης, θα απασχολεί δε επτά με δέκα άτομα θα είναι το μόνιμο προσωπικό και περίπου σαράντα άτομα οι εκπαιδευτές και διάφορες άλλες ειδικότητες που θα απασχοληθούν με συμβάσεις».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.