Αμεσα η μελετη για το Γηπεδο Γρατινης

Μετά από τη δέσμευση του γ.γ. Αθλητισμού για χρηματοδότηση του έργου

Το θέμα της σύνταξης μελέτης από το Δήμο Κομοτηνής για την επισκευή του γηπέδου της Γρατινής, μετά από τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού για την χρηματοδότησή του από το Υπουργείο, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή,
 
Όπως ανέφερε, το γήπεδο ποδοσφαίρου που υφίσταται στη Γρατινή, αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, με την τοπική ομάδα να αδυνατεί να διεξάγει ποδοσφαιρικούς αγώνες σε αυτό. Για την αποτελεσματική λειτουργία του γηπέδου απαιτούνται εργασίες επιχωμάτωσης, τοποθέτησης χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, με ταυτόχρονη εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, καθώς και συμπλήρωση-επισκευή  του φωτισμού.
 
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει το έργο, με την προϋπόθεση της σύνταξης και αποστολής μελέτης από το Δήμο, τεχνικών δελτίων, τευχών δημοπράτησης, καθώς και αναλυτικό προϋπολογισμό των απαιτούμενων εργασιών, ώστε στη συνέχεια να καταστεί εφικτή η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Αθλητισμού και  τον Δήμο Κομοτηνής, με ορίζοντα τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
 
Στη συνάντηση βρισκόταν και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, που χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη ότι υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, τόσο για το γήπεδο όσο και το Πανθρακικό στάδιο, το οποίο μέχρι πρόσφατα κάλυπτε ο Δήμος, μιας και η διοίκηση του ΕΑΚ επικαλούνταν παντελή έλλειψη χρηματοδότησης. «Τελικά, φάνηκε ότι η γενική γραμματεία αθλητισμού όχι μόνο χρηματοδοτεί επενδύσεις αλλά και δήμους για να κάνουν έργα. Με την επίσκεψη του Γραμματέα, μπήκαμε στη συζήτηση για έργα μικρότερη κλίμακας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος για να υποσημειώσει πως ο ίδιος έδωσε εντολή στην υπηρεσία για να γίνει το συντομότερο δυνατό η μελέτη. 

Ανεδαφικό το αίτημα «κάθε χωριό και γήπεδο» 

Βέβαια το θέμα άνοιξε ουσιαστικά τον ασκό του Αιόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γρατινής κ. Τσεκή να σημειώνει πως το γήπεδο θα πρέπει να γίνει το συντομότερο, μιας και η ομάδα του οικισμού ήδη πέρασε μια χρονιά παίζοντας στο γήπεδο του Κάλχα, ενώ και από την πλευρά κάποιων δημοτικών συμβούλων ζητήθηκε να υπάρξει μέριμνα για το γήπεδο του Θρυλορίου, όπου έγιναν εργασίες αλλά φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τον χλοοτάπητα.
 
Με διάφορες φωνές να ακούγονται και για άλλα γήπεδα του Δήμου, ο Δήμαρχος προσπάθησε να περιορίσει τα αιτήματα, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος δεν διαθέτει τους πόρους για να εφαρμόσει το παλιό σύνθημα «κάθε χωριό και γήπεδο» μιας και πρέπει να υπολογιστούν και τα κόστη συντήρησης, σημειώνοντας πως θα προχωρήσουν για τα γήπεδα σε Γρατινή και Θρυλόριο, γενικότερα όμως θα πρέπει να υπάρξουν συντμήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.