Αλλος για τη Διακομματικη

Ναι σε προτάσεις για όλη την Περιφέρεια, όχι μόνο για τη Θράκη στην επιτροπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Κυρίως γύρω από την συμπερίληψη  στις προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη και θεμάτων που αφορούν τις ΠΕ της Ανατολικής Μακεδονίας, κινήθηκε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την επίμαχη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Και ενώ αναφέρθηκαν αρκετοί σύμβουλοι για την ανάγκη να υποβληθούν προτάσεις προς την Διακομματική, τελικά ο τρόπος με τον οποίο θα συγκεντρωθούν και θα κατατεθούν οι προτάσεις, θα συζητηθεί σε λίγες μέρες σε συνάντηση που πρότεινε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του, παρόλο που από τη συνεδρίαση έμεινε ανοιχτό το τι θα γίνει και πώς θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις.

Το θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, σημειώνοντας πως με δεδομένο ότι θα ζητηθούν στοιχεία και προτάσεις στο πλαίσιο της Διακομματικής, θα πρέπει η Περιφέρεια να είναι προετοιμασμένη για την κατάθεσή τους.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως το σχέδιο της διοίκησης είναι γνωστό, έχει παρουσιαστεί στους πολίτες, και αυτό, επικαιροποιημένο, θα κατατεθεί στην Επιτροπή. Διευκρίνισε δε πως όποιες προτάσεις κατατεθούν από την Περιφέρεια, θα είναι για το σύνολό της.

Όσο για τις ίδιες τις προτάσεις, μίλησε για κατάθεση εγγράφως και πρότεινε να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ή να κατατεθούν από κάθε παράταξη ξεχωριστά.

Εκφράζοντας και εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου την θέση της παράταξης για συνολική προσέγγιση της περιφέρειας στο θέμα της Διακομματικής, ο επικεφαλής της Παράταξης της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Κώστας Κατσιμίγας, συμφώνησε πως το Συμβούλιο θα πρέπει να βάλει σε σειρά τις προτάσεις που επιθυμεί να προωθήσει.

Για την ανάγκη να έχει θέση το Συμβούλιο εν όψει των εργασιών της διακομματικής, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση» κ. Κωστής Σιμιτσής, σημειώνοντας πως η περιοχή έχει ως κύρια ανάγκη πολιτικές, και λιγότερο έργα.

Στις χαμένες ευκαιρίες όλων των προηγούμενων ετών στάθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Χρήστος Τρέλλης, σημειώνοντας πως αν δεν υπάρξει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, όλα γίνονται για το θεαθήναι. Τόνισε δε πως η ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία της επιτροπής, έχει να κάνει και με τα ζητήματα των γεωπολιτικών εξελίξεων, για αυτό και συμμετέχουν κορυφαία στελέχη των κομμάτων, γιατί υπάρχει μια σοβαρότητα στις εξελίξεις, που θα πρέπει με σεμνότητα και προσοχή να αντιμετωπίσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.