Αλληλοσεβασμος, κατανοηση, ειρηνη και φιλια

Για δεύτερη χρονιά φέτος συμμετέχουν τα Μουσικά τμήματα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών στο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται στις 15 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Δήμο Σαπών. Επίσης, είναι έτοιμο προς έκδοση ένα CD πολυπολιτισμικού περιεχομένου που περιλαμβάνει τραγούδια από τις χώρες καταγωγής των παιδιών που φοιτούν στα Μουσικά τμήματα.

Για πρόοδο των μαθητών που φοιτούν στα Μουσικά τμήματα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών μιλάει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ηλίας Ιωαννάκης, ο οποίος αναφέρει:

«Βλέπουμε προοδευτικά άλματα των παιδιών στο Σχολείο που αποδίδουν σε γενικά μαθήματα πολύ καλά», ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει ότι ο «αλληλοσεβασμός, η κατανόηση, η ειρήνη και η φιλία είναι ο βασικός μας στόχος. Όλοι είναι Έλληνες ανεξάρτητα από την καταγωγή και την προέλευση των γονιών τους» και παροτρύνει στην αλληλογνωριμία με την διαφορετική κουλτούρα που εκπροσωπούν τα παιδιά. «Μην ξεχνάμε ότι έχουν μια διαφορετική κουλτούρα, την οποία πρέπει να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν, να την σεβαστούν».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Μουσικά τμήματα θα πάρουν μέρος στο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται στις 15 Μαΐου, από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Δήμο Σαπών.

«Φέτος για δεύτερη φορά δημιουργούμε ένα Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ και το Σχολείο μας συμμετέχει σ’ αυτό», μεταφέρει ο κ. Ιωαννάκης. Επίσης, σε λίγο θα κυκλοφορήσει κι ένα CD με τραγούδια από διάφορες χώρες που εκπροσωπούν τα παιδιά, μεταξύ των οποίων αρμενικό, γεωργιανό, ρωσικό, ελληνικό και τουρκικό τραγούδι.

Στο τέλος της χρονιάς, στις 10 ή 15 Ιουνίου τα Μουσικά τμήματα θα παρουσιάσουν όλη τη δουλειά που έχουν κάνει.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.