Αλληλεγγυη στους τρεις συλληφθεντες

«Μικροφωνική», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής για την ενημέρωση των κατοίκων του νομού Ροδόπης για την υπόθεση των τριών συλληφθέντων, Γιώργου Καλαϊτζίδη, Παναγιώτη Ασπιώτη και Πέτρου Καρασαρίνη.

«Οι τρεις αγωνιστές Γιώργος Καλαϊτζίδης, Παναγιώτης Ασπιώτης και Πέτρος Καρασαρίνης διώκονται εξαιτίας του τρομονόμου στην Αθήνα και είναι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό» τόνισε μέλος της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής που επισήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος για τον λόγο που διώκονται .

Η εκδήλωση σύμφωνα με το μέλος ήταν αφιερωμένη στην ευρύτερη κρατική τρομοκρατία και στις απαγωγές των μεταναστών που έγιναν στην Αθήνα και για τις οποίες θεωρούν ότι εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της κρατικής τρομοκρατίας την οποία έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, το Υπουργείο δημόσιας τάξης, ο κ. Βουλγαράκης σε συνεργασία με τις Αμερικάνικες και γενικά ξένες μυστικές υπηρεσίες. «Ο κ. Βουλγαράκης αρνήθηκε αρχικά τις απαγωγές στην προσπάθειά του να μπαλώσει το γεγονός» υπογράμμισε τονίζοντας ότι « αυτό ήταν μια σπασμωδική και πανικόβλητη κίνηση. Στη συνέχεια δεν μπορούσε να συνεχίσει να αρνείται λόγω της δημοσιοποίησης των γεγονότων ».

Ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λέσχης

Το πρυτανικό σχήμα θέλησε να σπάσει το άσυλο υποστηρίζουν τα μέλη της αντιεξουσιαστικής κίνησης σχολιάζοντας την επιλογή του χώρου που διεξήχθη ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λέσχης σε ιδιώτη

Αναφερόμενος στο θέμα της ανάθεσης της λέσχης των φοιτητών σε ιδιώτη το μέλος της αντιεξουσιαστικής κίνησης συνεργασίας τόνισε ότι, «ήμασταν και θα είμαστε “παρών” σε όλες τις κινητοποιήσεις για το θέμα της σίτισης των φοιτητών. Το πρυτανικό σχήμα θέλησε να σπάσει το άσυλο γι αυτό και ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λέσχης σε ιδιώτη έγινε στην Περιφέρεια. Λογικό ήταν να έχει μεγάλη αστυνομική δύναμη αφού ήταν εκτός πανεπιστημιακού ασύλου. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ημέρας, καθώς ήταν την πρώτη μέρα των εξετάσεων και οι φοιτητές δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Εμείς θέλαμε να σταματήσουμε την διαδικασία αλλά όχι εις βάρος των εξετάσεών μας, θα ήταν κρίμα να χάσουμε το εξάμηνο ».

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην πλατεία διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Μαρίνα Κινέζου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.