Αλλη μια διακριση για την Κομοτηναια νομικο Αθηνα Σαχουλιδου

Πριν από λίγες ημέρες φιλοξενήσαμε στις σελίδες του «ΠτΘ» την είδηση που αφορούσε στην συμμετοχή της στο πάνελ επιστημονικής εκδήλωσης, με τίτλο «Επιλογές του ασθενούς και ιατρικές αποφάσεις στο τέλος της ζωής. Διαθήκες ζωής και πληρεξούσιοι υγείας», μεταξύ διακεκριμένων ελλήνων επιστημόνων με πολυετή εμπειρία και διακρίσεις ο καθένας στον τομέα του, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.
 
Σήμερα η συμμαθήτριά μου και αγαπημένη φίλη, δικηγόρος Αθηνά Σαχουλίδου απασχολεί τον νομικό κόσμο της χώρας μας, και όχι μόνο, με τη βράβευσή της από το Πανεπιστήμιο Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία για τις επιδόσεις της κατά τη διάρκεια των εκεί μεταπτυχιακών της σπουδών αλλά και το κοινωνικό της έργο.
 
Συγκεκριμένα όπως διαβάσαμε στο justina.gr η Αθηνά , η οποία αποτελεί και υποψήφια διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου βραβεύτηκε από το καταξιωμένο διεθνώς πανεπιστημιακό ίδρυμα της Χαϊδελβέργης , τόσο για την εξαιρετική βαθμολογία που απέσπασε στο μεταπτυχιακό της και τις υψηλές επιδόσεις της ως υποψήφια διδάκτορας, αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει επιδείξει κατά τη διάρκεια της φοιτησής της στο Ruperto Carola.
 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο μεταξύ 2013 και 2015 η Αθηνά πρωτοστάτησε στις πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών και Επιστημόνων του εν λόγω Πανεπιστημίου, αναφορικά με τη σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων σε ακαδημαϊκό επίπεδο, για το οποίο σε συνδυασμό με το σύνολο της παρουσίας της στο πανεπιστήμιο απέσπασε έπαινο τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από το Ίδρυμα Υποτροφιών DAAD, που στηρίζει τις προσπάθειες πολλών νεαρών νομικών καθώς και χρηματικό έπαθλο συμβολικού ποσού.
 
Για όσους γνωρίζουμε, το πνεύμα, το μυαλό και την ψυχή της, η πορεία της αυτή ήταν προδιαγραμμένη όπως και όλα όσα υπέροχα είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν για την ίδια.
 
Αθηνά «μας» και πάλι συγχαρητήρια! Πάντα επιτυχίες!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.