Αλλαζουν τα μαρμαρα στο Ηρωο της Κομοτηνης

Στην αντικατάσταση της μαρμάρινης επένδυσης, αλλά και στη συντήρηση του μεταλλικού σπαθιού θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής

Στην αντικατάσταση της μαρμάρινης επένδυσης – ορθομαρμάρωση του Ηρώου – «Σπαθί» με μηχανική στήριξη θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μετά από τη διαπίστωση, από την Τεχνική υπηρεσία, του κινδύνου αποκόλλησης των μαρμάρων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συντήρηση στο μεταλλικό σπαθί του.
 
Για αυτό και ο Δήμος προχώρησε σε συνοπτικό διαγωνισμό, ύψους 67.170,80ευρώ για την αντικατάσταση των μαρμάρων, που θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική ως προς την υφιστάμενη διαστασολόγηση των μαρμάρων.
 
Ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά την αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά την οποία είχε διαπιστώθηκε η επικινδυνότητα της κατάστασης του μνημείου λόγω κινδύνου αποκόλλησης και πτώσης των μαρμάρων.

Προτείνεται δε η συνολική καθαίρεση των μαρμάρινων πλακών επένδυσης και αντικατάσταση τους με νέες με ανάρτηση με μεταλλικά στοιχεία από τον σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος.
 
Η ορθομαρμάρωση θα γίνει με Μάρμαρο λευκό εξαιρετικά σκληρό προέλευσης Νέστου πάχους 3cm, διαστάσεων 50×60εκ. για ορθομαρμάρωση τοποθετημένο με σύστημα ανάρτησης.
 
Παράλληλα θα τοποθετηθούν ρυθμιζόμενα αγκύρια ανεξάρτητης τοποθέτησης σε σκυρόδεμα, σύμφωνα με την μελέτη, για την στήριξη εξωτερικών επενδύσεων από μάρμαρο.
 
Στην εργασία συμπεριλαμβάνεται η αποξήλωση μετά προσοχής του μεταλλικούομοιώματος – ξίφους, η συντήρηση, επισκευή, κόλληση κλπ του υλικού ή τυχόναντικατάσταση τμήματος αυτού με πιστή αναπαραγωγή του σχεδίου και ηεπανατοποθέτηση του στο σκυρόδεμα με συμβατό τρόπο ως προς τη μηχανική στήριξη της επένδυσης.
 
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την διακήρυξη, ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει την προμήθεια και τοποθέτηση μέχρι 10 Μαρτίου 2020.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.