Αλλαζουν μορφη οι πεζοδρομοι ΜΜ Βασιλειου και Παπαδημα

Θα αντικατασταθούν οι κυβόλιθοι ενώ θα γίνει και υπογειοποίηση όλων των δικτύων

Εντελώς διαφορετική μορφή θα αποκτήσουν σύντομα οι πεζόδρομοι ΜΜ Βασιλείου και Παπαδήμα στην Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης των κυβόλιθων σε αυτές, που θα γίνει μαζί με την υπογειοποίηση των δικτύων και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Όπως σημείωσε η Υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δέσποινα Πάσσου, οι δύο πεζόδρομοι έχρηζαν παρέμβασης, τόσο λόγω της παλαιότητάς τους, όσο και λόγω προβλημάτων που πρέπει να διευθετηθούν. Έτσι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης των κυβολίθων, ενώ στις οδούς αυτές θα γίνει υπογειοποίηση των δικτύων ΟΤΕ και ΔΕΗ, αλλά και όπου χρειαστεί και εργασίες στα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ.

Στον πεζόδρομο της ΜΜ Βασιλείου, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, είχαν αφαιρεθεί πριν από μερικά χρόνια οι ζαρντινιέρες, ώστε να μπορούν να περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα, μια παρέμβαση που αποδείχθηκε σωτήρια σε πυρκαγιά που είχε προκληθεί σε οικία εντός του πεζόδρομου.

Τώρα θα τηρήσουν το μέτρο της απόστασης αυτής, κάνοντας ορθότερη χάραξη, ενώ θα αντικατασταθούν και τα φωτιστικά σώματα, με σώματα τύπου LED.

Αντικατάσταση των σωμάτων φωτισμού θα γίνει και στην οδό Παπαδήμα, όπου χρειάζονται και επισκευές στον ίδιο τον πεζόδρομο, στον οποίο συχνά κινούνται μεγάλα οχήματα, και υπογειοποίηση των δικτύων ΟΤΕ και ΔΕΗ.

«Πάντα συνεργαζόμαστε με τους φορείς, και η ΔΕΥΑΚ μπαίνει όπου χρειάζεται, γιατί από την στιγμή που ανοίγουμε έτσι τους δρόμους, κοιτάμε να κάνουμε και τα υπόλοιπα δίκτυα για να μην γίνονται τομές στη συνέχεια, χαλάει ο δρόμος και η βατότητά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η μορφή του πεζόδρομου θα είναι εντελώς διαφορετική από την υφιστάμενη, μιας και οι κυβόλιθοι βρίσκονται εκεί για πάνω από 25 χρόνια, με την κ. Πάσσου να επισημαίνει πως η όψη και των δύο πεζοδρόμων θα αλλάξει τελείως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.