Αλλαγη στρατηγικης;

Κυρία διευθύντρια,

Ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκλάβαμε την τελευταία συνέντευξη του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας, και κατά μια ανάγνωση, επιχειρούσε να συνομιλήσει με τους πολίτες, αποσαφηνίζοντας το ρόλο του καθένα -δημοτικής αρχής και πολιτών- ενόψει της επικείμενης σφοδρής κακοκαιρίας, κατά τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
 
Επικείμενη κακοκαιρία, συνοδευόμενη και από χιονοπτώσεις, ενόψει των οποίων ο κ. δήμαρχος, και μάλλον μαθαίνοντας όπως πρέπει να κάνουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, κι ας θεωρούν συνήθως οι πρώτοι ότι έχουν το αλάθητο, ενόψει λοιπόν των οποίων ο κ. δήμαρχος και δεσμεύτηκε και για μεγαλύτερο εφοδιασμό σε υλικά αντιμετώπισης της χιονόπτωσης και για καλύτερα αποτελέσματα στη γενική εικόνα της πόλης, διασαφηνίζοντας ότι πεζοδρόμια και αυλές δεν είναι υπόθεση του δήμου και των υπηρεσιών του, όπως συνηθίζονταν συστηματικά και κατ’ έθος τα παλαιότερα χρόνια, όταν το χιόνι έφτανε το μισό μέτρο, και, όπως μας διαβεβαίωσε ότι κάνουν ακόμη και σήμερα οι Ημαθιώτες ο εξ Ημαθείας καταγόμενος συνεργάτης μας Τίτος Ολγανος που, κατ’ έξη και επανάληψη, ζουν με το χιόνι.
 
Πάντως, εμάς μας άρεσε αυτή η τελευταία στάση, ως υγιής κυρίως αντίδραση του δημάρχου σε όσα του καταλογίζονται τελευταία, γεγονός με πολλές σημασίες, αφού δείχνει ότι ο δήμαρχος κι ας λένε συνήθως άλλα, δεν κωφεύει. Και είναι εκεί και ακούει και αφουγκράζεται και ανησυχεί. Και θέλει να μας έχει μαζί του, διαλεγόμενος τουλάχιστον μαζί μας.
 
Όσο για την φεϊσμπουκική απάντηση στην κ. Φελίνα Καζάκου οι θιασώτες των social media πολύ τη χάρηκαν, γιατί είναι κι αυτά ένα μέσον!!! Διαλόγου!!!
 
Το πιο σημαντικό όμως από τα κατατεθέντα στην περί ου ο λόγος συνέντευξη του δημάρχου είναι οι «καρφάρες» για τους συναδέλφους του πολιτικούς, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία πόλεως, και νομού στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι στην κοινή τους ευθύνη, στην οποία κοντά στ’ άλλα ειπώθηκε ότι ο δήμος Κομοτηνής συνεισέφερε εξοπλισμό και υλικά βοηθώντας περιφερειακά!!!
 
Τέλος πάντων, ό,τι και να συνέβη, είχαμε δεν είχαμε αλάτι, είχαμε δεν είχαμε υποδομές για την πρώτη χιονόπτωση της χρονιάς, ό,τι ενδιαφέρει τον πολίτη είναι η ποιότητα της ζωής τους, και με χιονιά, με ή χωρίς καρφάρες, και την ευθύνη επ’ αυτού έχουν οι άνδρες, και οι γυναίκες, αν και από αυτές εμείς δεν έχουμε, που κανοναρχούν τα του δημοσίου βίου, οφείλοντας πρώτα πρώτα να κάνουν τη δουλειά τους!!!
 
Εξάλλου, που αλλού, πλην της χώρας μας το «κάρφωμα» ή το «αλληλοκάρφωμα» μπορεί να θεωρείται παραγωγικό αποτελεσμάτων; Μάλλον πουθενά, μια και η ευθύνη καλής λειτουργίας του δημόσιου χώρου, θέλοντας και μη είναι ευθύνη των διαχειριζομένων τις δημόσιες δομές…
 
Όλα καλά λοιπόν, όταν πολίτες και πολιτικοί και συνομιλούν και αλληλοδιαμορφώνονται, και όταν ιδιαίτερα αυτό αρχίζει να συμβαίνει στον τόπο!!!

Με τιμή
Ο Δαίμων
 
Υ.γ.1.: Πάντως καλό είναι εν όψει του επικείμενου χιονιά να ξεδιαλύνουμε και την ευθύνη καθαρισμού του ποδηλατοδρόμου(!!!), αν και θεωρούμε, εκτός αν είμαστε πολύ πίσω, ότι ποδήλατα με χιόνι δεν κυκλοφορούν… Κυκλοφορούν;
Υ.γ.2.: Όσο για τη διατιθέμενη υποδομή του δήμου για την αντιμετώπιση πιθανού χιονιά, ήτοι οι δύο μισθωμένες αλατιέρες, το ένα τρακτέρ με προσαρμοσμένο διανομέα άλατος, τα δύο γκρέιντερ και τα δύο ανατρεπόμενα ημιφορτηγά 4×4, σύνολο 7 οχημάτων, οριακή για έναν τόσο μεγάλο σε έκταση δήμομας φαίνεται…

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.