Αλλαγη στα σιντριβανια, αλλαγη στο Παρκο Αγιας Παρασκευης;

Μια αλλαγή στα συντριβάνια που βρίσκονται στο χώρο του Πάρκου της Αγίας Παρασκευής έχουν προσέξει το τελευταίο διάστημα οι διερχόμενοι, μιας και τα παλιά «δενδράκια» τα οποία είχαν πέσει συχνά θύματα κλοπής και είχαν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους, έχουν αντικατασταθεί, στο κύριο μέρος τους, με απλούς πίδακες μέσα στα ίδια γυάλινα πλαίσια, τα οποία και αυτά δείχνουν σημάδια φθοράς.
 
Μόνο μερικά γυμνά σφαιρίδια έχουν απομείνει να θυμίζουν τα παλιά δεντράκια, τα οποία, η αλήθεια είναι, λίγοι τα αγάπησαν ιδιαίτερα, όπως λίγοι αγάπησαν ιδιαίτερα και το καινούριο πάρκο.

Αυτή η αλλαγή, προσωρινή η μη, αναδεικνύει την ανάγκη να δούμε ξανά το Πάρκο της Κομοτηνής και τι μπορεί να γίνει, έστω και ελάχιστα, ώστε αυτό να αγκαλιαστεί από τους πολίτες.
 

Και παρόλο που προς το παρόν μεγάλες μεταβολές δεν είναι δυνατόν να γίνουν, τόσο για οικονομικούς όσο και για άλλους λόγους, ίσως θα έπρεπε να ανοίξει ένας γενικότερος δημόσιος διάλογος για το Πάρκο αλλά και όλη την περιοχή του Κέντρου, και πώς θέλουμε αυτή να εξελιχτεί τα επόμενα χρόνια.
 
Μπορεί αυτή τη στιγμή η έμφαση, και σωστά, να βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο, όμως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσει η συζήτηση για την δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης και φιλικής προς τον πολίτη Κομοτηνής σε όλες τις εκφάνσεις της, φυτεύοντας τους σπόρους ώστε αυτοί να δώσουν καρπούς στο μέλλον. Άλλωστε από αυτούς τους σπόρους γεννιέται η στρατηγική και το όραμα για μια πόλη αλλά και μια κοινωνία.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.