Αλλαγη σκυταλης στον «Σπαρτακο»

Ο Κώστας Καραΐσκος στη θέση του επικεφαλής

Μέσω ανακοίνωσής της επέλεξε η δημοτική παράταξη του «Σπάρτακου» να γνωστοποιήσει την αλλαγή του επικεφαλής της παράταξης.
 
Ο κ. Κώστας Καραΐσκος θα είναι αυτός που θα παραλάβει τη θέση του επικεφαλής του Σπάρτακου από τον κ. Νεκτάριο Δεπέργολα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο δεύτερος δεν θα αποχωρήσει και από το δημοτικό συμβούλιο, στις συνεδριάσεις του οποίου θα συνεχίσει να παρίσταται για κάποιο ακόμη χρονικό διάστημα. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του «Σπάρτακου»: 

Ήρθε η ώρα για μία ακόμη αλλαγή στην ομάδα των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του «Σπάρτακου», πάντα μέσα στη λογική της εναλλαγής προσώπων και ρόλων που έχουμε εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι μας διέπει, αλλά και ως άλλη μία απόδειξη ότι η παράταξή μας αποτελεί (και θα συνεχίσει να αποτελεί) ένα συλλογικό εγχείρημα στο οποίο δεν υπήρξαν ποτέ πρώτοι και δεύτεροι.
 
Αυτή η λογική ήταν που ώθησε πέρυσι στην αποχώρηση του Κοσμά Καραΐσκου και την αντικατάστασή του από τον Αθανάσιο Σαλαμάνη, ενώ θα οδηγήσει και σε άλλες παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον.
 
Προς το παρόν, αυτό που κάνουμε είναι μία αλλαγή σκυτάλης στη θέση του επικεφαλής της παράταξης, που έρχεται με τη συμπλήρωση ακριβώς 2 χρόνων ζωής της νυν θητείας του δημοτικού μας συμβουλίου. Μετά από 6 ολόκληρα χρόνια παρουσίας μου σε αυτή τη θέση (τα 4 εκ των οποίων μοναχικής), μία θέση την οποία προσπάθησα πάντα – και παρά τις συχνά μεγάλες δυσκολίες – να υπηρετήσω με όσο μεγαλύτερη συνέπεια, επιμονή κι αποφασιστικότητα μπορούσα, είναι νομίζω ώριμες πια οι συνθήκες για μια ανανέωση και στο πεδίο αυτό, ειδικά από τη στιγμή που η εκλεγμένη μας δημοτική ομάδα δεν είναι πλέον μονομελής, αλλά συναποτελείται και από άλλους ικανούς και άξιους ανθρώπους. Προχωρούμε λοιπόν από σήμερα σε αυτήν την εναλλαγή (με τον Κώστα Καραΐσκο, που ήταν και ο πρωτεύσας σε σταυρούς στις προπέρσινες εκλογές) στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας, ένα θέμα που – επαναλαμβάνω – για μας ήταν εξαρχής και θα είναι πάντοτε τυπικό.
 
Εννοείται ότι αυτή η εξέλιξη δεν σημαίνει και την άμεση αποχώρησή μου από το δημοτικό συμβούλιο, στις συνεδριάσεις του οποίου θα συνεχίσω να παρίσταμαι για κάποιο ακόμη χρονικό διάστημα. Σημαίνει πολύ απλά ότι αφ’ ενός εμείς (για μια φορά ακόμη) κάνουμε πράξη όλα όσα λέμε και ότι αφ’ ετέρου δεν έχουμε την παραμικρή εμμονή για θέσεις, βιτρίνες και «αξιώματα». Εμείς ιδρύσαμε πριν από 6 χρόνια τον «Σπάρτακο», με αποκλειστικό στόχο να δώσουμε στους πολίτες της Κομοτηνής ένα αυθεντικό μέσο άμεσης παρέμβασης για όσα αφορούν την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με μαχητικότητα και πείσμα, αγνοώντας τους κόπους και τη δεδομένη ψυχική φθορά και συγχρόνως περιφρονώντας συστηματικά κάθε είδους πρωτοκαθεδρίες και πρωτοκλισίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.