«Αλλαγη πορειας χρειαζεται στο δημο Μαρωνειας-Σαπων»

Κείμενο παρέμβαση υπογράφουν επτά εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι

Μία διαφορετική πλεύση για τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών ζητούν με άρθρο-παρέμβασή τους επτά δημοτικοί σύμβουλοι, τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής κίνησης στο δήμο με σκοπό την απαγκίστρωση του από την αδράνεια και την οπισθοδρόμηση. Πρόκειται για τους κ.κ. Χαριτόπουλο Ντίνο, Μαυρίδη Μίλτο, Τοπάλ Μεμέτ Αλή, Καραγκιόζ Μουσταφά, Μουζαλιώτη Σωτήρη, Γαγαλή Ζαφέρ και Κουρού Σαλή Ερνίτς, οι οποίοι στην κοινή παρέμβασή τους υποστηρίζουν πως «χρειάζεται να αναδειχθεί μια ηγεσία τέτοια που θα αλλάξει την πορεία του δήμου, με μια νέα στρατηγική, για ένα καλύτερο μέλλον των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς». 

Ολόκληρο το κείμενο που συνυπογράφουν είναι το εξής: 

«Συμπληρώθηκαν ήδη 4,5 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων των σημερινών δημοτικών αρχών, ενώ οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε λιγότερο από 3 μήνες.
 
Με δεδομένη την έλλειψη της απαιτούμενης αποτελεσματικότητας και σημαντικών έργων από τις δημοτικές αρχές των τελευταίων περιόδων στο δήμο μας, είναι εύλογο να υπάρχει έντονη ανησυχία από τους πολίτες και αναζητήσεις, καθώς επίσης και προβληματισμοί από το εκλογικό σώμα για την πορεία και το μέλλον του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
 
Οι ψύχραιμοι παρατηρητές που παρακολουθούν την όλη κατάσταση, αυτοί που διαθέτουν εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα, οι νέοι της περιοχής αλλά η πλειοψηφία των δημοτών άρχισαν εδώ και καιρό να κάνουν λόγο για την ανάγκη συσπείρωσης και ενεργοποίησης των τοπικών δυνάμεων ανεξαρτήτου κομματικών προτιμήσεων, θρησκείας, προέλευσης και καταγωγής.
 
Συσπείρωση  υπό την ηγεσία έμπειρων δυναμικών, δοκιμασμένων και αποτελεσματικών στελεχών, για τη δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής κίνησης στο δήμο με σκοπό την απαγκίστρωση του από την αδράνεια και την οπισθοδρόμηση και με  βασικό στόχο την ανάπτυξη, με την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων, ξεφεύγοντας από την απλή διαχείριση των προβλημάτων και από την λογική της ηττοπάθειας, της ατολμίας και της μοιρολατρίας.
 
Ένα από τα  ζητούμενα επίσης της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης  είναι η ανάδειξη εκείνης της δύναμης που θα δώσει και πάλι την ώθηση στους πολίτες να ασχοληθούν με τον τόπο τους ο οποίος δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μόνο απογοήτευση προσφέρει αφού τίποτε σχεδόν δεν κινείται.
 
Η αναμενόμενη ανάπτυξη, όποτε και όπως έρθει, είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει από τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους που οφείλουν να διαθέτουν ετοιμότητα και ικανά στελέχη.
 
Στην περίπτωση του δήμου Μαρωνείας-Σαπών είναι αναγκαίο να υπάρξει μια ηγεσία με  ρεαλιστικό όραμα, μακρόπνοο σχέδιο, εφαρμόσιμο πρόγραμμα, εμπειρία, τόλμη δυναμισμό, διεκδικητικότητα και αποτελεσματικότητα, η οποία θα μπορέσει να αναστρέψει την αρνητική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος και να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε αυτόν.
 
Χρειάζεται να αναδειχθεί μια ηγεσία τέτοια που θα αλλάξει την πορεία του δήμου, με μια νέα στρατηγική, για ένα καλύτερο μέλλον των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.