Αλλαγη «φρουρας» στο Τουρκικο Προξενειο Κομοτηνης

Την αποχώρησή του από την Κομοτηνή ανακοίνωσε ο Αλή Ριζά Ακιντζί στη δεξίωση για την 94η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας

Την λήξη της θητείας του, ανακοίνωσε από το βήμα της δεξίωσης που παρέθεσε το βράδυ της Κυριακής, 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Chris & Eve, με αφορμή της 94η επέτειο της Τουρκικής δημοκρατίας, ο γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί.
 

Ο κ. Ακιντζί στον σχετικό χαιρετισμό που απηύθυνε παρουσία 2000 περίπου συμπολιτών μας από την Ροδόπη αλλά και την Ξάνθη, αποχαιρέτησε την Θράκη, χαρακτηρίζοντας ως «προσόν τo να υπηρετείς σε αυτή», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, μουσουλμάνους και χριστιανούς για την θερμή φιλοξενία τους. «Μετά από τρία χρόνια, αποχωρίζομαι την Θράκη, στην οποία έζησα πολλές ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Ωστόσο δεν θα την ξεχάσω ποτέ ούτε τους ανθρώπους της» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ακιντζί, ανακοινώνοντας και επισήμως την αποχώρησή του.
 

Στη συνέχεια ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την 94η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας, στο οποίο μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο πρόσφατο Πραξικόπημα επισημαίνοντας ότι «ο τούρκικος λαός αγωνίστηκε για να προστατέψει την δημοκρατία» αναφέροντας πως 250 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 2000 τραυματίστηκαν.

Στο μήνυμά του ο Τούρκος Πρόεδρος καταδίκασε επίσης κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ISIS και το PKK να μας εμποδίσουν στην επίτευξη των στόχων μας» ευχόμενος τέλος χρόνια πολλά σε όλους τους Τούρκους πολίτες.
 

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν οι βουλευτές ν. Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσείν Ζειμπέκ, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης με την σύζυγό του Βασιλική, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής κ. Ιμπαρήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, και πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.