Αλλαγες στο αυτοματοποιημενο συστημα κοινοχρηστων ποδηλατων

Κάρτες για 24 ώρες και 7 ημέρες θα διαθέτει ο δήμος Κομοτηνής στους περιστασιακούς χρήστες

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του, επικύρωσε με την υπ’ αριθμ. 230/2016 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής αλλάζοντας το κόστος και τους τρόπους πληρωμής, με κάρτες 24 ωρών και 7 ημερών να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες ετήσιες κάρτες. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος Κομοτηνής ευελπιστεί να «τονώσει» και να κεντρίσει το ενδιαφέρον δημοτών και επισκεπτών για ένα σύστημα που μέχρι στιγμής αποδείχτηκε κατώτερο των προσδοκιών, κυρίως λόγω της «ανελαστικότητας» που παρουσίαζε στην προμήθεια της απαιτούμενης κάρτας χρήσης.
 
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την απόφαση πλέον:
• Στην υπηρεσία μπορούν να έχουν πρόσβαση περιστασιακοί χρήστες και συνδρομητές. Όλοι οι χρήστες χρησιμοποιούν είτε  την ειδική προπληρωμένη κάρτα συνδρομητή είτε την πιστωτική κάρτα που παραλαμβάνουν κατά την εγγραφή τους.
• Το κόστος της υπηρεσίας περιλαμβάνει ένα πάγιο κόστος πρόσβασης και μία προοδευτική χρέωση κατά τη διάρκεια της χρήσης που προσδιορίζεται ως ακολούθως: 

Συνδρομητές

 

Κόστος κτήσης κάρτας* 3 ευρώ
Ετήσια συνδρομή 0 ευρώ
 Χρήση την 1η μισή ώρα Δωρεάν
Χρήση τα επόμενα ημίωρα 0,3 ευρώ
  

Περιστασιακοί χρήστες

 

Χρέωση απόκτησης κάρτας διάρκειας 24 ωρών 1 ευρώ
Χρέωση απόκτησης κάρτας διάρκειας 7 ημερών 3 ευρώ
 Χρήση την 1η μισή ώρα Δωρεάν
Χρήση τα επόμενα ημίωρα 0,30 ευρώ

 
• Η χρέωση χρόνου χρήσης πραγματοποιείται ανά μισή ώρα. Στο 31ο λεπτό εφόσον δεν έχει επιστραφεί το ποδήλατο προστίθεται στο κόστος της υπηρεσίας η χρέωση της επόμενης μισής ώρας χρήσης. Μέγιστος χρόνος χρήσης ανά ημέρα ορίζονται οι τρεις ώρες.
• Η συνδρομητική κάρτα είναι μια προ-πληρωμένη κάρτα. Ο συνδρομητής προκειμένου να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία οφείλει να έχει διαθέσιμο χρόνο χρήσης στην κάρτα του. Η αγορά χρόνου και προσθήκη χρόνου χρήσης μιας συνδρομητικής κάρτας πραγματοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου. Το ελάχιστο ποσό ανανέωσης της κάρτας με χρόνο χρήσης ποδηλάτου είναι 5 ευρώ. Το σύστημα μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην υπηρεσία των συνδρομητικών καρτών εφόσον το εναπομένων ποσό είναι μικρότερο των 1 ευρώ. Τα ποσά που κατατίθενται στην κάρτα συνδρομής και δεν καταναλώνονται ως χρόνος χρήσης κατά την διάρκεια της ετήσιας συνδρομής δεν αποδίδονται στον πελάτη στη λήξη του έτους.
• Οι χρεώσεις αυτές έχουν ισχύ από 15 Ιουνίου 2016  και υπόκεινται σε αναθεώρηση σε κάθε στιγμή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.