Αλλαγες στην οικονομικη ενισχυση φτωχων οικογενειων

Ζητούν ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και άλλοι 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να αυξηθεί το τεκμαρτό εισόδημα, που σήμερα είναι στα 3.000 ευρώ, για να μπορέσουν οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας να καρπωθούν την οικονομική ενίσχυση, προτείνουν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.
 
Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν τη λύση της αύξησης του τεκμαρτού εισοδήματος για να ευνοηθούν οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
 
Σημειώνεται ότι με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει, δικαιούχοι της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης είναι γονείς και κηδεμόνες που είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι έχουν παιδί που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (μέχρι το 16ο έτος), με ετήσιο εισόδημα (δηλωθέν ή τεκμαρτό) που δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.
 
«Είναι εμφανές ότι το τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ είναι υπερβολικά χαμηλό και σαν άμεση συνέπεια με δεδομένες τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε μία ενίσχυση που μπορεί να ανακουφίσει, έστω και ελάχιστα, την εισοδηματική τους κατάσταση», επισημαίνουν οι βουλευτές, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους ενημερώσει σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να ανακαθοριστεί προς τα πάνω το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος και να επωφεληθούν της ενίσχυσης ομάδες με σοβαρές ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.