Αλλα τρια ολοημερα νηπιαγωγεια στην Κομοτηνη

Όπως είναι ήδη γνωστό το Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την λειτουργία επτά ολοήμερων νηπιαγωγείων στην περιοχή. Ο αντινομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης μαζί με τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες και μετά από συνεργασία με τον νομάρχη Ροδόπης κ. Στέργιο Σταυρόπουλο και τον δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γιώργο Παπαδριέλλη, πραγματοποιήσανε χθες μια επίσκεψη στα ολοήμερα νηπιαγωγεία της πόλης.

«Κάναμε μια αυτοψία. Επισκεφθήκαμε τα νηπιαγωγεία που θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα, δηλαδή το 4ο Νηπιαγωγείο, το 7ο Νηπιαγωγείο και το 10ο Νηπιαγωγείο, όπου κάναμε μια καταγραφή των αναγκών από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής. Ούτως ώστε βάζοντας έναν στόχο την 1η Οκτωβρίου να είναι σε λειτουργία» δήλωσε σήμερα ο αντινομάρχης κ.Γιαννακίδης, αξιολογώντας την υφισταμένη κατάσταση και αναφερόμενος στο τι μέλει γενέσθαι.

Ήδη έχει γίνει ένας επιμερισμός δράσεων και παρεμβάσεων μεταξύ της νομαρχίας Ροδόπης και του δήμου Κομοτηνής. «Ο Δήμος εξασφαλίζει μοκέτες, στρωματάκια και οτιδήποτε άλλο αφορά τον εξοπλισμό και η Νομαρχία Ροδόπης κάποιες επιδιορθώσεις στις κτιριακές υποδομές και αυτά που αφορούν τις κουζίνες» ανακοινώνεται από τον αντινομάρχη.

Όσο για την ανταπόκριση που είχε ο καινούριος αυτός θεσμός ο κ. Γιαννακίδης παρατηρεί «Μιλήσαμε με τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων. Υπήρχε μια ανταπόκριση από τους γονείς. Είναι ένας καινούργιος θεσμός και όταν ένας θεσμός βρίσκεται στη νηπιακή του μορφή, όταν εκκολάπτει δηλαδή, υπάρχουν προβλήματα».

Αρχικά ήταν να λειτουργήσουν, όπως προαναφέρθηκε, συνολικά επτά ολοήμερα νηπιαγωγεία. Ο αριθμός των νηπίων όμως που έχουν εγγραφεί αποδείχθηκε τελικά αρκετά μικρός και περιορίστηκε στα 40 με 50. «Χθες οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των ολοήμερων νηπιαγωγείων που θα λειτουργήσουνε εν τέλει. Πρόκειται για το 4ο, το 7ο, το 10ο και το 12ο Νηπιαγωγείο, το οποίο έχει και μια ιστορική διαδρομή δύο ετών. Στα υπόλοιπα δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους γονείς. Άρα λοιπόν μόλις συγκεκριμενοποιήθηκε ο αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν, εμείς σαν νομαρχία Ροδόπης και δήμος Κομοτηνής, τα επισκεφθήκαμε για να λύσουμε τα προβλήματα», σημειώθηκε από τον αντινομάρχη.

Η χωροταξική κατανομή των νηπιαγωγείων έγινε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. «Στην πορεία όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση για εγγραφή παιδιών. Τότε λογικό ήταν να μην καταργηθεί, αλλά να ανασταλεί η λειτουργία ορισμένων ολοήμερων. Πιστεύω ότι είναι ένας καινούργιος θεσμός. Όταν οι γονείς το αγκαλιάσουν, θα εμπεδωθεί κύρια στην Κομοτηνή αλλά και σιγά – σιγά στην Περιφέρεια» κατέληξε ο κ.Γιαννακίδης.

Για όσους γονείς πάντως ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα ολοήμερο νηπιαγωγείο, το οποίο θα λειτουργεί μεταξύ 08:00-19:45, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι ένα πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού, αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας, βεβαίωση εργασίας των δύο γονέων όπως αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος, βεβαίωση εργοδότη ή πιστοποιητικό ανεργίας από τον ΟΑΕΔ μαζί με μια αίτηση των γονέων και τα στοιχεία του παιδιού. Επιπλέον απαιτείται η επίδειξη βιβλιαρίου υγείας του παιδιού.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.