Αλεξανδρουπολη και Ξανθη «αγκαλιασαν» τον Χρηστο Τουβε

Που παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια»

«Της Ζωής τα Παράξενα Παιχνίδια» του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Χρήστου Τούβε, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση τους στην Κομοτηνή πριν από λίγους μήνες, «ταξίδεψαν» εκ νέου στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη, όπου παρουσιάστηκαν στις 3 και 5 Μαρτίου Αντίστοιχα.
Η πρώτη παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος του Χρήστου Τούβε, αυτή της Αλεξανδρούπολης έλαβε χώρο στον ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Δημητριάδης».

Την εκδήλωση συντόνισε η εκδότρια της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης» κ. Νατάσσα Βαφειάδου, ενώ το βιβλίο προλόγισαν ο φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Ρ/Σ «NRG 98.5» κ. Χρήστος Μπαμπαλής και η επίσης φιλόλογος κ.Κωνσταντίνα Γρηγορίου.

Χρήστος Μπαμπαλής «Βασικός στόχος του συγγραφέα είναι  να κάνει τον κόσμο καλύτερο, βελτιώνοντας τον τρόπο που δρούμε και σκεφτόμαστε»

Ο κ. Μπαμπαλής μίλησε και για τον συγγραφέα, αναφέροντας την έως τώρα  πορεία του εντός και εκτός του συγγραφικού χώρου, ενώ  χαρακτήρισε το βιβλίο ως μία  «κατάθεση ψυχής αυτού για την ζωή, τον έρωτα, τον άνθρωπο και την δύναμη που πρέπει να αποκτούμε μέσα από ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές».

«Στο βιβλίο του ο Χρήστος Τούβε επισημαίνει όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει κάποιος να αφομοιώσει αλλά και να απομακρυνθεί, ώστε να μπορέσει να φτάσει πιο κοντά στο “ευ ζην”» τόνισε ο ίδιος για να επισημάνει πως το «Της ζωής τα Παράξενα Παιχνίδια» είναι ένα μοναδικό και ιδιαίτερο βιβλίο που εκπλήσσει ευχάριστα. «Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και “παιδαγωγικό” καθώς η σαφήνεια, ο εκφραστικός πλούτος, η διαύγεια της γλώσσας και οι ευρηματικές ιδέες του, κατέχουν σημαντική θέση σ’ αυτό το βιβλίο» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε  επισημαίνοντας πως «ο βασικός στόχος του συγγραφέα είναι  να κάνει τον κόσμο καλύτερο, βελτιώνοντας τον τρόπο που δρούμε και σκεφτόμαστε. Είναι στο χέρι σας λοιπόν, να αρπάξετε αυτά τα μηνύματα, να τα επεξεργαστείτε και να ξεκλειδώσετε από μέσα σας μια βαθιά εσωτερική δύναμη που θα σας αλλάξει ολοκληρωτικά».

Ο συγγραφέας πήρε ακολούθως τον λόγο  περιγράφοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο το «ταξίδι»  μέσα από το οποίο κατέληξε στην συγγραφή του πρώτου του αυτού βιβλίου, καθώς και τα όσα συνεχίζει να βιώνει και να κερδίζει   από το τριετές πλέον οδοιπορικό του στο σύνολο της Ελλάδας στο πλαίσιο της παρουσίασής του.

Στο τέλος της παρουσίασης υπέγραψε αντίτυπα αυτού, φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με όσους έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση, υποσχόμενος την γρήγορη επιστροφή του.

Αντίστοιχη ήταν και η παρουσίαση του βιβλίου του στην Ξάνθη, αυτή τη φορά στον γοητευτικότατο χώρο του «Ψωμί και Σοκολάτα» στην παλιά πόλη της Ξάνθης, που πλημμύρισε από κόσμο.

Υπό τον συντονισμό και πάλι της κ. Νατάσσας Βαφειάδου, την εκδήλωση άνοιξε ο κομμωτής κ. Βασίλης Ντίνας, δίχως την συμμετοχή του οποίου όπως υπογράμμισε η προαναφερθείσα η παρουσίαση της Ξάνθης δεν θα γινόταν πραγματικότητα, ενώ ακολούθησαν η κ. Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βάτραχοι», ενώ  αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η κ. Μαλαματένια Αλατζά, δημοσιογράφος της Εφημερίδας «Θράκη».

Σε μια άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα το κοινό της Ξάνθης γνώρισε τα «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» όπως τα κατέγραψε και τα περιέγραψε ο Χρήστος Τούβε, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το κοινό ανανέωσε το ραντεβού του για το προσεχές μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.