Αλεξανδρουπολη: Ειδικο ηχητικο συστημα θα επιτρεπει την προσβαση στη θαλασσα σε ατομα με προβληματα ορασης

Την ευγνωμοσύνη της για την πρωτοβουλία εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

Την απόφαση να τοποθετήσει ειδικό ηχητικό σύστημα σε παραλία του έλαβε ο Δήμος προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση και σε άτομα με προβλήματα όρασης. Το γεγονός χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, σημειώνοντας αρχικά πως «στην Ελλάδα συνήθως η λέξη αναπηρία συνδέεται με το αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό!».

Περιγράφοντας την καθεστηκυία κατάσταση η Ένωση επισημαίνει πως «τα άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, στερούνται την πρόσβαση στις παραλίες, το δικαίωμα για άσκηση, διασκέδαση καθώς και την κάλυψη της ανθρώπινης ανάγκης να αθλούνται και να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές και άλλες δραστηριότητες. Για τους τυφλούς, είναι αδύνατο να προσανατολιστούν στο χώρο μιας παραλίας και μέσα στην θάλασσα. Πώς μπορούν να ξέρουν πως να κινηθούν στην παραλία ή πώς θα γνωρίζουν πως θα βγουν από το νερό; Πώς μπορούν να βρουν πού έχουν αφήσει τα πράγματά τους εάν δεν έχουν κάποιον συνοδό;».

Επί του προκειμένου η Ένωση εξηγεί πως «ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στα άτομα με πρόβλημα όρασης να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα φέτος το καλοκαίρι με την τοποθέτηση ειδικού ηχητικού συστήματος Η πρωτοβουλία αυτή δίνει την δυνατότητα και τη χαρά στα άτομα με αναπηρία όρασης να κολυμπήσουν με πλήρη αυτονομία.

Κλείνοντας την ανακοίνωση, η Διοικούσα Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης εκφράζει την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της  για την πρωτοβουλία αυτή η οποία αναδεικνύει την  ευαισθησία του Δήμου προς τα άτομα με αναπηρία όρασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.