Aladdin on ice «Μαγεια επι παγου»

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, ξεκίνησαν στο κλειστό Γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης, οι παραστάσεις του μεγαλύτερου οργανισμού ψυχαγωγίας στον πάγο, του Holiday on Ice. Σε ένα παγοδρόμιο 800 τ.μ. τα 30 αστέρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, ντυμένα με υπέροχα κοστούμια, ταξίδεψαν τους θεατές στα πολύχρωμα παζάρια της Ανατολής και διηγήθηκαν τις περιπέτειες του φτωχού Αλαντίν, που προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη και την εύνοια της πριγκίπισσας Sharida. Ήταν μία παράσταση διασκεδαστική, διαδραστική, με τέρατα, θησαυρούς, μαγικές φόρμουλες και ένα ιπτάμενο χαλί. Οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, με την Ξάνθη να είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το γεγονός που πρώτη φορά συμβαίνει στην περιφέρειά μας.

Παρασκευή βράδυ βρέθηκα κι εγώ στο, γεμάτο από κόσμο, κλειστό γήπεδο της Ξάνθης, όπου στη μέση δέσποζε το 800τ.μ. παγοδρόμιο, το οποίο ήταν διαμορφωμένο σαν παζάρι της ανατολής. Η παράσταση δεν άργησε να αρχίσει, ακούστηκε η γνώριμη φωνή του Αλέξη Κωστάλα να καλωσορίζει το κοινό. Λίγα λεπτά μετά έσβησαν τα φώτα και ξεκίνησε ένα ταξίδι στην ανατολή του Αλαντίν και την μαγεία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Οι φωτισμοί, η μουσική και οι χορογραφίες συντέλεσαν στο να μείνει αξέχαστη η βραδιά σε μικρούς και μεγάλους.

 

Με πολύ θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκε το κοινό την Σεχραζάτ που ήταν η αφηγήτρια του παραμυθιού, κι’ αυτό γιατί εμφανίστηκε στο παγοδρόμιο, πάνω σε παγοπέδιλα ύψους 50 εκατοστών. Μετά από την εντυπωσιακή έναρξη το κοινό χειροκρότησε κάθε φιγούρα των πρωταγωνιστών – πρωταθλητών του καλλιτεχνικού πατινάζ. Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις του κοινού και στα σημεία της παράστασης όπου ο πρωταγωνιστής ζητούσε την βοήθειά του. Μικροί και μεγάλοι είπαν τα μαγικά λόγια και έκαναν αέρα για να σηκωθεί το μαγικό χαλί του Αλαντίν. Η συμμετοχή των παιδιών σε μια διαδραστική παράσταση είναι αναμενόμενη, η συμμετοχή των μεγάλων όμως ήταν η πιο διασκεδαστική.

Αυτό το θέαμα θα το θυμάται για χρόνια η Θράκη, μιας και δεν έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε τέτοιες παραγωγές. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι και η τελευταία…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.