Ακριβοτερα τα κομιστρα των ταξι

Με αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί μπήκε ο Ιούνιος. Η εφαρμογή του νέου τιμολογίου που παρουσιάζει αναπροσαρμογές στις τιμές των διαδρομών της τάξης του 4,75% ξεκίνησε ήδη.

Οι αυξήσεις μπορεί να μην ικανοποίησαν απόλυτα τους ιδιοκτήτες ταξί ωστόσο θεωρήθηκαν αναγκαίες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα τους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί και Αγοραίων Νομού Ροδόπης κ. Νικόλαος Ροϊδος δήλωσε στον «ΠτΘ» ότι οι τιμές στα κόμιστρα παρέμειναν σταθερές για τρία χρόνια.

Οι αυξήσεις αξιολογήθηκαν ως αναγκαίες και σε ένα βαθμό ικανοποιητικές, με δεδομένα τόσο την άνοδο των τιμών των καυσίμων όσο και των ασφάλιστρων.

«Θέλαμε να ανέβουν και τα κόμιστρα αφού όλα ανεβαίνουν» , τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου.

Ο κ. Ροϊδος υποστηρίζει ότι οι επιβάτες των ταξί δεν επηρεάστηκαν από τις νέες τιμές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως σε πολλές περιπτώσεις το κόμιστρο για μια μικρή διαδρομή κοστίζει όσο περίπου ένα εισιτήριο λεωφορείου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η λειτουργία της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας και η προτίμηση που δείχνουν οι Κομοτηναίοι στα μίνι μπας για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη, είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις κούρσες. Αναφερόμενος δε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί στην πόλη της Κομοτηνής, επισημαίνει ως μείζον το κυκλοφοριακό και επιμέρους ζητήματα που ποικίλουν.

Ας σημειωθεί τέλος ότι στο νομό Ροδόπης δραστηριοποιούνται 138 ταξί και αγοραία ενώ στην πόλη της Κομοτηνής 99 ταξί.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.