Ακουσε τους προβληματισμους του Δ.Σ. της Ενωσης Αξιωματικων ΕΛ.ΑΣ. της Περιφερειας ΑΜΘ ο Γενικος Αστυνομικος Διευθυντης κ. Μενεξιδης

Υποστελέχωση και έλλειψη οχημάτων στην κορυφή των προβλημάτων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019,  θεσμική συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜΘ Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μενεξίδη στην Κομοτηνή.
 
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών ευχήθηκαν αρχικά στον κ. Μενεξίδη καλή και δημιουργική συνέχεια της θητείας του, δεδομένης και της πρόσφατης απόφασης παραμονής του στη θέση αυτή, από το αρμόδιο Ανώτατο Συμβούλιο κρίσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Εν συνεχεία προέβησαν σε ανάδειξη και περαιτέρω ανάλυση των σοβαρότερων υπηρεσιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τη τρέχουσα περίοδο οι υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες σε επίπεδο Περιφέρειας και έχουν ανακύψει κυρίως με την ανομοιόμορφη και ισοπεδωτική εφαρμογή του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ» συνδυαστικά και με την διάθεση μεγάλης μερίδας συναδέλφων τους στη διαχείριση-έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
 
Προς αυτήν την κατεύθυνση η Ένωση ανέδειξε τα ειδικότερα ζητήματα ανά Διεύθυνση Αστυνομίας της Α.Μ.Θ και πρότεινε την έκδοση υλοποιήσιμων, ρεαλιστικών διαταγών, που να λαμβάνουν υπόψη τη δυναμική των υπηρεσιών και τον ανθρώπινο παράγοντα. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με την αποστολή κάθε υπηρεσίας και την υπηρεσιακή καθημερινότητα εν γένει, όπως είναι η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και οχημάτων πέραν των προβλημάτων που προκύπτουν από τις υψηλές αστυνομικές απαιτήσεις της εφαρμογής του σχεδίου Περσέας.
 
Παράλληλα προτάθηκε η ένταξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης στην ενίσχυση του ΑΕΑ με τη διαταγή «Ασπίδα», που εφαρμόζεται στον Έβρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό στο πλαίσιο εφαρμογής ενιαίου σχεδίου αποτροπής των μεταναστευτικών ροών.
 
Ο κ. Μενεξίδης κατανοώντας τις ανησυχίες των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αφουγκράστηκε τα προβλήματα που του γνωστοποιήθηκαν και δήλωσε συναίνεση στην επεξεργασία των προτάσεων και στην εφαρμογή τους, στο πλαίσιο εξισορρόπησης και των διαταγών του Αρχηγείου, κατόπιν επανεξέτασης και επαναξιολόγησης για την περιφέρεια ΑΜΘ, που θα λάβει χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.