Ακομη και ανδρικη υποψηφιοτητα για τη θεση της βασιλισσας του καρναβαλιου

53 συνολικά αιτήσεις από όλη την Ελλάδα

Μία πλέον … γυναικοκρατούμενη θέση είναι αυτή της βασίλισσας του ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Και ενώ όλοι διεκδικούν ίσα δικαιώματα για το γυναικείο φύλο κατηγορώντας συχνά την κοινωνία μας ως φαλλοκρατική, ένας άνδρας θέλησε να διεκδικήσει ανάμεσα σε 52 άλλες υποψήφιες τον πολυπόθητο τίτλο!

Άραγε θα την δεχτεί το Κέντρο Πολιτισμού και, αν όχι, μπορεί να θεωρηθεί έμφυλη διάκριση;

Όπως και να έχει εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους υποψήφιους και υποψήφιες! Ημερομηνία, βέβαια, για την επιλογή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο φαίνεται πως η πρωτότυπη διαδικασία επιλογής κινητοποίησε πολλές νέες γυναίκες.

Οι αριθμοί, πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός» της Ξάνθης δείχνουν πως δεκαπέντε, περίπου, αιτήσεις έγιναν από ξανθιώτισσες, ενώ όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος ήταν από πόλεις, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και άλλες.

Η επιτροπή, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα αποτελείται από 21 κριτές, ενώ υπάρχουν κάποιες σκέψεις να κληθούν για μία προσωπική γνωριμία όλες και όλοι οι υποψήφιοι στην Ξάνθη! Η σκέψη αυτή, αλλά και όλη η διαδικασία έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο τοπικών, αλλά και εθνικών ΜΜΕ. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.