Ακομη 150 παλιννοστουντες του νομου Ροδοπης

Εκατόν πενήντα (150) τίτλους κυριότητας οικοπέδων και οικιών σε παλιννοστούντες ομογενείς του νομού Ροδόπης παρέδωσε χθες το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης-Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2006 μέχρι σήμερα έχουν ήδη παραδοθεί 705 τίτλοι κυριότητας για το νομό Ροδόπης και το έργο συνεχίζεται εντατικά και με γοργούς ρυθμούς, με την διεκπεραίωση των αιτήσεων και για τον οικισμό Σαπών.

Ιδιοκτήτες οικοπέδων και οικιών τους έγιναν από χθες άλλοι 105 παλιννοστούντες στο νομό Ροδόπης. «Δίνουμε άλλους 105 τίτλους κυριότητας, ενώ συνολικά έχουμε φτάσει στους 705 τίτλους στο νομό Ροδόπης, καλύπτοντας το 98% των υποχρεώσεών μας σαν ελληνική πολιτεία. Έχουν καταβληθεί συνεπείς προσπάθειες προκειμένου να αποκαταστηθούν οι αδελφοί παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι από το 2000 είχαν πάρει με τη μορφή χρησιδανείου τα οικόπεδα αυτά. Ουδέποτε η πολιτεία ενδιαφέρθηκε να τους αποκαταστήσει, δηλαδή να τους παραχωρήσει τους τίτλους κυριότητας. Από το 2004 που αναλάβαμε εμείς, έχουμε χορηγήσει μέχρι σήμερα 1100 τίτλους κυριότητας σ’ όλη την Περιφέρεια. Έχουμε ξεπεράσει τους 705 στο νομό Ροδόπης, ενώ υπολείπονται ελάχιστα, τα οποία είχαν κάποιες πολεοδομικές εκκρεμότητες και τα οποία τακτοποιούμε», δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας παραχώρησης των τίτλων ο Τάσος Παράσχου, εκπρόσωπος της Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πριν από δυο μήνες παραχωρητήρια χορηγήθηκαν στις 81 οικογένειες παλιννοστούντων από τα Παγούρια, ενώ διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις και για το Δήμο Σαπών, όπου θα χορηγηθούν άλλα 280 παραχωρητήρια τον επόμενο μήνα. «Έχουμε ετοιμάσει στο Δήμο Σαπών άλλα 280 παραχωρητήρια, τα οποία θα τα χορηγήσουμε τον επόμενο μήνα. Επομένως, σε ό,τι αφορά το νομό Ροδόπης, το χρέος σαν ελληνική πολιτεία το έχουμε εκπληρώσει στο 100%. Επιτέλους, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται ιδιοκτήτες και κύριοι των σπιτιών και των οικοπέδων τους, προκειμένου να τα χαρούν», όπως ανέφερε ο κ. Παράσχου, ο οποίος ευχήθηκε ταυτόχρονα σε όλους «καλές γιορτές, με υγεία, ευτυχία και αγάπη».

Ο Σέργιος Μωϋσιδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Αναγέννηση», με τη σειρά του, χαρακτήρισε ως σημαντική την χθεσινή μέρα για τους παλιννοστούντες που απέκτησαν τους τίτλους ιδιοκτησίας. «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τους παλιννοστούντες. Σήμερα χορηγούνται παραχωρητήρια στις 105 οικογένειες παλιννοστούντων. Πριν 2 μήνες δώσαμε παραχωρητήρια και στις 81 οικογένειες από τα Παγούρια».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.