Ακομα 50 ομογενεις απο τη Μαριουπολη γνωριζουν την Κομοτηνη

Σε συνέχεια της επίσκεψης που είχαν διοργανώσει πέρυσι η ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού και ο Δήμος Κομοτηνής

50 ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας βρίσκονται από την Παρασκευή 24 Αυγούστου στην Κομοτηνή, γνωρίζοντας τις ομορφιές της περιοχής αλλά και τις θάλασσές της, δράττοντας την ευκαιρία που τους έδωσαν η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στην περιοχή μας, σε συνέχεια της υλοποίησης προγράμματος φιλοξενίας Ελλήνων ομογενών από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας το 2017.
 
Μετά από την πολύ καλή συνεργασία των δύο πλευρών, η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού ανταποκρίθηκε άμεσα σε νέα πρόταση του Δήμου για την επανάληψη της υλοποίησης του προγράμματος το 2018.
 

Έτσι λοιπόν για ακόμα μια χρονιά 50 ομογενείς ακολούθησαν στο δρόμο που είχαν χαράξει οι συμπολίτες τους το 2017, και ήρθαν στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποιούν ξεναγήσεις σε σημεία ιστορικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος με διερμηνεία, παρακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και πηγαίνουν στην παραλία για μπάνιο.
 
Να υπενθυμίσουμε πως στη Μαριούπολη της Ουκρανίας ζουν περίπου 150.000 Έλληνες ομογενείς κοντά στην περιοχή όπου από το 2014 εξελίσσεται μια εμφύλια διαμάχη. Έτσι πέρα από το γεγονός ότι οι ομογενείς βλέπουν για πρώτη φορά την Ελλάδα, με το πλήθος συναισθημάτων αγάπης – χαράς και συγκίνησης που αυτό συνεπάγεται, έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από μια δύσκολη κατάσταση για λίγες μέρες.
 
Παράλληλα όμως η φιλοξενία αυτή συμβάλλει και στη σύσφιξη των δεσμών της ομογένειας με την περιοχή μας, προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές του τόπου και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του.
 
Η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι τις 1 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου οι ομογενείς ξεκίνησαν τις επισκέψεις στην πόλη μας, από το Βυζαντινό Φρούριο και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.
 

Τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τη χαρά τους που βρίσκονται στην Κομοτηνή και είχαν την ευκαιρία να δουν ένα κομμάτι του τόπου απ’ όπου προέρχονται οι ρίζες τους.
 
Τόνισαν δε πως τους άρεσε πάρα πολύ η επίσκεψή τους, τόσο στην πόλη μας όσο και στις παραλίες, και ευχαρίστησαν τόσο το Δήμο όσο και τη Γενική Γραμματεία, που τους έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την περιοχή.
 
Ελπίζουν δε πως και άλλοι συμπολίτες τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την περιοχή τα επόμενα χρόνια.
 
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαμε και θέλουμε κάθε χρόνο ένα γκρουπ να είναι μέσα» σημείωσε η κ. Λουντμίλα, που είναι και η «άτυπη» αρχηγός της αποστολής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.