Ακομα 1 εκ. ευρω για παιδικες χαρες απο το Δημο Κομοτηνης

Στόχος το 2019 να έχει αποκατασταθεί το 60% των συνολικών παιδικών χαρών σε όλη την έκταση του Δήμου

Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης και όρων διακήρυξης του έργου με τίτλο: «Συντηρήσεις Παιδικών Χαρών Δ. Κομοτηνής 2018», συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Ιουλίου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το έργο αφορά εργασίες στις παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίες να υπενθυμίσουμε πως είχαν σφραγιστεί ή αποξηλωθεί στις αρχές του 2017, μετά από εισαγγελική παραγγελία για την εφαρμογή του νόμου, που ισχύει από το 2014, για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής είχε περίπου 90 παιδικές χαρές, όμως στην πραγματικότητα λειτουργικές, και στο νέο σχεδιασμό, ήταν περίπου 75, με τις υπόλοιπες να έχουν αποξηλωθεί πριν από την εισαγγελική παραγγελία.
 
Μετά το κλείσιμο με την εισαγγελική παραγγελία, ελάχιστες πιστοποιημένες παιδικές χαρές είχαν απομείνει στο Δήμο.
 
Το 2017 ο Δήμος είχε προχωρήσει σε ένα έργο περίπου 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση 13 παιδικών χαρών, ενώ προχωρά η κατασκευή 7 παιδικών χαρών από τον TAP σε οικισμούς της περιοχής, και πρόσφατα εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση της ανακατασκευής 9 παιδικών χαρών μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.
 
Τώρα η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε το έργο ύψους 1 εκ. ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν σε δύο έτη, με 400.000 ευρώ να αφορούν το 2018 και 600.000 ευρώ να αφορούν το 2019.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Δήμος Κομοτηνής μαζί με αυτό το διαγωνισμό θα έχει καλύψει περίπου το 60% του συνόλου των παιδικών χαρών, ή περίπου 48 παιδικές χαρές, που θα έχουν ανακατασκευαστεί για να δοθούν σε λειτουργία.
 
Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως για να επιτραπεί η χρήση τους από παιδιά, θα πρέπει, αφού ολοκληρωθούν, να πιστοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το οποίο σημαίνει επιπλέον καθυστέρηση, για αυτό και στον προϋπολογισμό υπάρχει κονδύλιο για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, αν και οι τεχνικές προδιαγραφές στα έργα που γίνονται για την αποκατάσταση έχουν ως βάση τις απαιτήσεις για την πιστοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.