Ακαταλυτοι δεσμοι φιλιας αναμεσα σε Ελλαδα και Βουλγαρια

Ο γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Πλάμεν Ιβάνωφ επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του τον δήμαρχο Κομοτηναίων κ. Τάσο Βαβατσικλή. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και στη διάρκειά της επισφραγίστηκαν για μια ακόμη φορά οι ακατάλληλοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που διέπουν τις σχέσεις του θρακικού ελληνισμού με τον βουλγαρικό λαό. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιβάνωφ, άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας ο ίδιος, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι βρέθηκε στην Κομοτηνή, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική ανάπτυξης της συνεργασίας στο εμπόριο, την οικονομία και τον τουρισμό.

Από την πλευρά του ο κ. Βαβατσικλής αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό των δύο λαών και στο γεγονός ότι ο δήμος Κομοτηνής έχει αναπτύξει σταθερούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ μίλησε και για την προοπτική συμμετοχής βουλγαρικών επιχειρήσεων, φορέων και επιμελητηρίων στην έκθεση Θράκη 2004 η οποία θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Κομοτηνή.


Την ίδια στιγμή που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Βαβατσικλή ο βούλγαρος πρόξενος, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Κομοτηναίων η αντιδήμαρχος της πόλης Κίρτζαλη κ. Κρισμάρα Ζιβάνοβα που συνόδευε τη διευθύντρια του Γυμνασίου «Άγιος Παΐσιος» κ. Ναταλία Μιχαλέφσκα. Η επίσκεψη του γυμνασίου της πόλης Κίρτζαλη έγινε στα πλαίσια των ανταλλαγών μεταξύ των μαθητών που πραγματοποιεί με επιτυχία εδώ και χρόνια το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Αμέσως μετά ο κ. Βαβατσικλής παραχώρησε γεύμα προς τιμήν του βούλγαρου προξένου όσο και της αντιδημάρχου Κίρτζαλη αλλά και της διευθύντριας του σχολείου.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.