Ακαρπη η κατανομη αξιωματων στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Ροδοπης

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, το οποίο αναδείχθηκε μετά την εκλογική διαδικασία της 9ης Νοεμβρίου, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της Ένωσης με σκοπό την κατανομή αξιωμάτων. Η πρώτη όμως συνεδρίαση του 7μελούς Δ.Σ. απεδείχθη άκαρπη από τη στιγμή που δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων στο όνομα του προέδρου.

Αποφασίσθηκε να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. για το ίδιο θέμα την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, για να αξιολογηθεί η σύσταση ενός αναλογικού προεδρείου. Τριήμερο πολιτικών ζυμώσεων και επαφών προβλέπεται για την κάθε παράταξη.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τις εκλογές τις 9ης Νοεμβρίου η ΠΑΣΚ ήρθε πρώτη με 143 ψήφους κατακτώντας 3 έδρες, η ΔΑΚΕ με 111 ψήφους και 2 έδρες, όπως και η ΑΕΣ με 67 ψήφους.

Με βάση αυτή τη διαμόρφωση, κατά την κατανομή αξιωμάτων, η κάθε παράταξη στήριξε το δικό της εκπρόσωπο για την προεδρία, χωρίς όμως να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη από το 7μελές Δ.Σ.

Η ΠΑΣΚ πρότεινε να αναδείξει τον πρόεδρο για να μοιραστούν αναλογικά οι υπόλοιπες θέσεις, από την στιγμή που ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Κιουτσούκης Σταμάτης με 94 ψήφους ήταν από την ίδια παράταξη. Η πρόταση αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση με αποτέλεσμα η ΔΑΚΕ να προτείνει την κ. Μαίρη Κοσμίδου που είχε έρθει δεύτερη με 66 ψήφους και η ΑΕΣ τον κ. Νεκτάριο Δαπέργολα με 39 ψήφους. Ακολούθησαν οι τρεις κατά σειρά μυστικές ψηφοφορίες χωρίς να συγκεντρώσει κανένας από τους προτεινόμενους την απαραίτητη πλειοψηφία. Ο ένας από τους προτεινόμενους έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 4 ψήφους από το 7μελές Δ.Σ. Ο κ. Κιουτσούκης με μία ψήφο διαφορά δεν ανεδείχθη πρόεδρος συγκεντρώνοντας 3, η κ. Κοσμίδου 2 και ο κ. Δαπέργολας 2 ψήφους.

«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων που συμμετείχαν σ’ αυτές τις εκλογές για να προκύψει μια σύνθεση, προκειμένου να βγει ένας πλειοψηφικός πρόεδρος. Θα δούμε μέσα από τη δικιά μας παράταξη πως θα κινηθούμε για να κερδίσουμε την πλειοψηφία και τη θέση του προέδρου, πάντα πιστεύοντας ότι το μήνυμα των συναδέλφων ήταν η ύπαρξη ενός αναλογικού προεδρείου για να εκπροσωπήσει καλύτερα τον κλάδο σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο» δήλωσε ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Σταμάτης Κιουτσούκης στον ΠτΘ μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.