Αισθητικη περιποιηση στην τριτη ηλικια απο το «νεο αιμα» κομμωτριων

Οι μαθήτριες του τμήματος κομμωτικής του ΟΑΕΔ πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξαν χθες το πρωί στις γυναίκες μέλη του Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής οι μαθήτριες του τμήματος κομμωτικής τέχνης της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης και στη βάση μιας συνεργασίας, που έχει αποκτήσει στέρεες βάσεις τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο ΚΕΜΕΑ και στον ΟΑΕΔ, οι νεαρές κοπέλες μετέφεραν τον εξοπλισμό τους στην αίθουσα του Β’ ΚΑΠΗ και έστησαν ένα μικρό κομμωτήριο, όπου χτένισαν, να κούρεψαν, έβαψαν και γενικότερα περιποιήθηκαν αισθητικά τις ηλικιωμένες κυρίες, που κάθε άλλο παρά παραιτούνται από το δικαίωμα του να είναι όμορφες και περιποιημένες. Εξάλλου, η ομορφιά και η φροντίδα δε γνωρίζει ηλικία… 

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ειδικότητα κομμωτικής, κυρίως από τις κοπέλες

Ιδιαίτερη αξία, ωστόσο, αποκτά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και για τις νεαρές κοπέλες που ετοιμάζονται, με εφόδιο την τέχνη και το μεράκι τους, να βγουν στην απαιτητική υπό τις παρούσες συνθήκες αγορά εργασίας. Στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως εξήγησε η υπεύθυνη του τμήματος κομμωτικής, κ. Γαλήνη Μπαξεβάνη, η φοίτηση των νέων είναι τριετούς διάρκειας, με το τελευταίο εξ αυτών έτος να περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση.
 
Στον ΟΑΕΔ λειτουργεί επίσης τμήμα κομμωτικής στην ΕΠΑΣ, όπου η φοίτηση είναι διετής και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ταυτόχρονα. Το ενδιαφέρον για την ειδικότητα της κομμωτικής είναι ιδιαίτερα υψηλό, όπως επισήμανε η κ. Μπαξεβάνη, και προέρχεται κυρίως από το γυναικείο φύλο, μιας και οι επιλογές ανάμεσα στις υπόλοιπες προσφερόμενες ειδικότητες είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Μάλιστα, το τμήμα της κομμωτικής είναι το μοναδικό, στο οποίο η επιλογή γίνεται με μοριοδότηση, αφού ο αριθμός των υποψήφιων υπερβαίνει εκείνον των προσφερόμενων θέσεων. Σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση των σπουδαστών από την αγορά εργασίας, η κ. Μπαξεβάνη εκτίμησε ότι, εξαιτίας της κρίσης και της γενικευμένης οικονομικής καχεξίας στην αγορά, σχεδόν ένας στους δύο καταφέρνει να βρει δουλειά κι αυτό με δυσκολία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.