Αισουν Χουσειν: Απο το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνη στο “The Voice” της Τουρκιας

«Ο κ. Χρήστος Χατζόπουλος ήταν ο λόγος που ξεκίνησα το τραγούδι»

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η συμπολίτισσά μας Αϊσούν Χουσεΐν αποτέλεσε για την Ροδόπη το πρόσωπο της προηγούμενης εβδομάδας.
 
Η Ροδοπίτισσα Αϊσούν, από τον Έβρενο της Ροδόπης, κέρδισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του “The Voice” στην Τουρκία, συγκινώντας μικρούς και μεγάλους με το τραγούδι «Όλα σε θυμίζουν» στην ελληνική και τουρκική γλώσσα.
Απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου της Κομοτηνής και πλέον φοιτήτρια στο Εκσισεχίρ της Τουρκίας, θα επιστρέψει στο “The Voice” της γείτονος για την επόμενη φάση του διαγωνισμού σε περίπου έναν μήνα, στην ομάδα των Γιοκχάν και Χακάν, του συγκροτήματος “Athena”. Μιλώντας στον «ΠτΘ» η ίδια μίλησε για την εμπειρία της στο γνωστό τηλεπαιχνίδι, υπογραμμίζοντας πως είχε προετοιμαστεί και για το χειρότερο σενάριο, αυτό της μη πρόκρισής της στην επόμενη φάση.

«Μου άρεσε από πολύ μικρή να τραγουδάω, ωστόσο μπορώ να πω ότι ο λόγος που ξεκίνησα να το βλέπω σε πιο σοβαρή βάση ήταν ο κ. Χρήστος Χατζόπουλος, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του πατέρα μου» θα μας πει, επισημαίνοντας πως παρά τη μεγάλη της αγάπη για το τραγούδι, πρώτος στόχος της αυτή τη στιγμή είναι να αποφοιτήσει από την Γερμανική Φιλολογία που σπουδάζει και έπειτα να φοιτήσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.
 

Το πιο δύσκολο έως τώρα κομμάτι του διαγωνισμού, ήταν αυτό της επιλογής ανάμεσα στους κριτές του παιχνιδιού, όπου όπως είπε τελικά κατέληξε στο δίδυμο των “Athena” λόγω των πιο κοινών μουσικών και όχι μόνο στοιχείων τους.
Ένα από τα στοιχεία εκείνα που έκαναν την Αϊσούν να ξεχωρίσει στο “The Voice” ήταν και η επιλογή του τραγουδιού. Η ίδια επέλεξε τελικά να τραγουδήσει το «Όλα σε θυμίζουν»- “Οlmasa Μektubun” τόσο στα ελληνικά όσο και στα τούρκικα, με την καθοδήγηση του μαέστρου της ορχήστρας του παιχνιδιού κ. Ταρίκ Σεζέρ, ενώ οι δύο άλλες της επιλογές ήταν το «Στο πα και στο ξαναλέω» – “Firtina” επίσης στα ελληνικά και τα τούρκικα, αλλά και το «Άλλα μου λένε τα μάτια σου» μόνο στα ελληνικά.
 
Η ίδια δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της στον διαγωνισμό, ενώ αναμένει με ανυπομονησία και την επιστροφή της στην Ροδόπη, τον Ιανουάριο, οπότε και σταματούν τα μαθήματά της στη σχολή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.