Αισιοδοξοι αλλα επιφυλακτικοι οι προεδροι των Επιμελητηριων της ΠΑΜ-Θ για το 12%

Χαρακτηρίζουν ως θετικό βήμα την υπογραφή της ΚΥΑ, αλλά κρατούν στάση αναμονής για «τα ψιλά γράμματα»

Στάση αναμονής κρατούν οι επαγγελματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της περιοχής ως προς την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος επιδότησης από τον ΟΑΕΔ εργοδοτικού κόστους 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης και 4% για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας.

Κι αυτό διότι όπως δήλωσε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ.Αντώνης Γραβάνης, σύμφωνα με τον Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ η οποία όμως δεν έχει γνωστοποιηθεί.

«Ενημερωθήκαμε για την υπογραφή της ΚΥΑ από τον Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ.Πετραλιά, γεγονός θετικό, καθώς βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει η διάθεση να λυθεί το ζήτημα, ωστόσο πρέπει πρώτα από όλα να πάρουμε την ΚΥΑ στα χέρια μας» δήλωσε ο ίδιος επισημαίνοντας πως η προσπάθεια από πλευράς του επιμελητηριακού κόσμου της περιοχής δεν σταματά αλλά συνεχίζεται με στόχο «πρωτίστως να διεκδικήσουμε όσο γίνεται το δυνατόν καλύτερους όρους, αλλά φυσικά και για τη συνέχεια του μέτρου και για μετά το 2015».

Σύμφωνα με τον κ. Γραβάνη στόχος επίσης των Επιμελητήριων είναι και η επαναλειτουργία του μέτρου, καθώς «ήταν κάτι το οποίο είχε αναζωογονεί στην επιχειρηματικότητα της περιοχής και σήμερα είναι ένα μέτρο με το οποίο μπορούμε να καταπολεμήσουμε και την ανεργία καθώς αφορά τις θέσεις εργασίας». Ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ υπενθύμισε επίσης την αναγκαιότητα επαναθέσπισης του μέτρου, τονίζοντας πως «είμαστε μια περιοχή ανάμεσα σε χώρες με πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές με πολύ χαμηλό εργατικό κόστος κάτι το οποίο καθιστά αδύνατη την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας. οπότε όπως επισημαίνουμε κάθε φορά πρέπει να δοθούν κίνητρα για τις επιχειρήσεις της περιοχής ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν να είναι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε ένα περιβάλλον το οποίο θα τους επιτρέψει να έχουν κερδοφορία και βιωσιμότητα». 

Ερωτηθείς για τους όρους αλλά και το χρονικό διάστημα υλοποίησης των όσων η ΚΥΑ προβλέπει ο κ. Γραβάνης τόνισε πως μέχρι στιγμής υπάρχει η ενημέρωση της υπογραφής, αλλά «κρατάμε τις επιφυλάξεις μας έως ότου την διαβάσουμε». 

«Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε για καλύτερους όρους» συνέχισε τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικά πρώτα από όλα ο τρόπος που θα γίνει ο συμψηφισμός, ο χρονικός ορίζοντας και φυσικά οι τελικοί δικαιούχοι. Η εξέλιξη αυτή πρόκειται προφανώς για ένα θετικό βήμα αλλά από εκεί και πέρα αυτά τα στοιχεία και οι τομείς που προανέφερα είναι που κάνουν τη διαφορά και ανάλογα θα δείξουν τελικά το πόσο θα λυθεί το πρόβλημα, είτε ολοκληρωτικά είτε εν μέρη. Εμείς περιμένουμε να δούμε την ΚΥΑ για να παρέμβουμε εφόσον χρειαστεί έτσι ώστε οποιαδήποτε αδικία δημιουργηθεί να λυθεί». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.