Αισιοδοξα τα μηνυματα για τη λαικη του Φαναριου

Την αισιοδοξία του για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο Φανάρι εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Αιγείρου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγείρου κ. Θεόδωρος Γκαντής. Ως γνωστόν η λειτουργία της λαϊκής ξεκίνησε πέρσι με το σχεδιασμό να γίνεται κάθε Κυριακή και με στόχο τη δημιουργία μιας σωστά οργανωμένης αγοράς προς διευκόλυνση τόσο των ντόπιων κατοίκων και των παραθεριστών, αλλά και της γύρω περιοχής.

Την πεποίθηση ότι ο χρόνος θα δικαιώσει τους μικροπωλητές αλλά και τους καταναλωτές εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγείρου κ. Θεόδωρος Γκαντής. «Το παζάρι του Φαναρίου έχει ξεκινήσει αλλά όπως γίνεται συνήθως όταν ξεκινάς δεύτερος αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι όταν έχεις υπομονή και σταθερότητα καταφέρνεις να τα ξεπεράσεις. Σήμερα υπάρχει η εναλλακτική και κύρια λύση που είναι το παζάρι του Πόρτο Λάγους που δημιουργεί προβλήματα και στον κόσμο αλλά και στους συμμετέχοντες στην κυριακάτικη αγορά του Φαναρίου. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα δικαιώσει και αυτούς που συμμετέχουν και ως μικροπωλητές αλλά και τους αγοραστές της λαϊκής του Φαναρίου».

Δύσκολη η συμμετοχή και στις δύο λαϊκές εφόσον και οι δύο πραγματοποιούνται ημέρα Κυριακή και μάλιστα σε δύο γειτονικούς οικισμούς. Κατά τον κ. Γκαντή όμως είναι θέμα σταθερότητας. «Από την πλευρά του δήμου προσπαθούμε να είμαστε εκεί και να βοηθάμε την κατάσταση όσο καλύτερα γίνεται».

Δεύτερη χρονιά αυτή που λειτουργεί η λαϊκή του Φαναρίου. Ουσιαστικά όμως η πρώτη «εφόσον πέρσι ξεκινήσαμε προς το τέλος της σαιζόν» και μάλιστα σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει ανταπόκριση από τους καταναλωτές. «Είναι πολλοί που συμμετέχουν και προβληματίζονται για το τι θα γίνει. Μικροπωλητές που δεν συμμετέχουν περιμένουν να δουν τι θα γίνει και περιμένουν να έρθει ο κόσμος και μετά να αποφασίσουν να εκθέσουν τα προϊόντα τους. Επειδή υπάρχει το προηγούμενο που συμμετείχαν μικροπωλητές και από την Κομοτηνή και από την Ξάνθη και στο τέλος τους έδιωξαν δημιουργείται ένα πρόβλημα. Πιστεύω ότι με το χρόνο η λαϊκή του Φαναρίου θα βρει τη θέση που της αξίζει γιατί στο Φανάρι δεν χρειάζεται κάποιος να μετακινηθεί με αυτοκίνητο, αν και πολλοί συνδυάζουν την Κυριακάτικη αγορά με μια βόλτα με το αυτοκίνητο, αλλά με το κάμπινγκ του ΕΟΤ στο Φανάρι, το κάμπινγκ του ΟΤΕ καθώς και με τους καλοκαιρινούς επισκέπτες μπορεί να λειτουργήσει. Εκείνο που χρειάζεται είναι σταθερότητα».

Να σημειωθεί ότι η λαϊκή του Φαναρίου λειτουργεί για έξι μήνες. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει ετήσια.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.