Αιμοδοσια μεσα απο τα ματια των παιδιων

Εκδήλωση παρουσίασης και βράβευσης των καλύτερων έργων του διαγωνισμού ζωγραφικής των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολειών με θέμα «Αίμα – Δώρο Ζωής» πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι για δεύτερη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ροδόπης. Κατά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν με βιβλία για τα καταπληκτικά τους έργα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 115 έργα. «Είναι καταπληκτικά, είναι συγκινητικό. Προσωπικά μ’ αρέσουν πολύ όλες οι ζωγραφιές. Ελπίζουμε να βάλουμε το σπόρο στα παιδάκια αυτά ώστε όταν φτάσουν στην ηλικία που πρέπει να συμμετέχουν στην κοινωνία μας, να είναι οι εν δυνάμει εθελοντές αλλά και πιο ειδικότερα οι αιμοδότες μας» δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Κεπελής.

Οι δάσκαλοι ανά σχολείο βραβεύσανε τα τρία πρώτα έργα ενώ στην εκδήλωση βραβεύτηκαν όλες οι συμμετοχές με βιβλία καθώς μια επιτροπή έβγαλε από τα ήδη βραβευθέντα τα τρία πρώτα έργα.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι η καρδιά είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο των περισσότερων ζωγραφιών ο κ. Κεπελής σημείωσε ότι έδωσαν κάποια υλικά στους δασκάλους και οι μαθητές ζωγράφισαν με βάση αυτά που τους είπαν οι δάσκαλοί τους. «Τα παιδιά είναι μάζα εύπλαστη, ό,τι ακούν από το δάσκαλο κάτι αντίστοιχο κάνουν».

«Είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται του εθελοντισμού και της εθελοντικής αιμοδοσίας. Βεβαίως τα παιδιά μας είναι εν δυνάμει αιμοδότες, θεωρούμε ότι άγγιξε και την οικογένεια γιατί υπήρχε ενδιαφέρον και από τους γονείς, θέλοντας έτσι να ενισχύσουμε την προσπάθεια να υπάρχει αυτάρκεια σε αίμα σε όλους τους πάσχοντες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και των γονέων και έτσι με την συμπαράσταση και του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών, με τους οποίους έχουμε μακροχρόνια συνεργασία, κάνουμε ένα βήμα, βάζουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να ενισχύσουμε την αυτάρκεια στην αιμοδοσία που μας είναι εντελώς απαραίτητη» δήλωσε ο Προϊστάμενος Αγωγής Υγείας κ. Γιώργος Ιωαννίδης.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.