Αιφνιδιαστικη εισοδος ΣΔΟΕ στα εκκοκκιστηρια

Στον αγιασμό πέτυχαν σήμερα εργαζόμενοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα εκκοκκιστήρια της ΕΑΣ Ροδόπης, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν εάν κατά την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων οι αγρότες διέθεταν δελτία αποστολής. Η ξαφνική έφοδος έγινε σε όλα τα εκκοκκιστήρια, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των αγροτών. Τα πρόστιμα που έχουν ήδη καθοριστεί κατά τη σημερινή έφοδο και η πορεία των ελέγχων θα συζητηθούν σε συνάντηση των εκκοκκιστών με τον Διευθυντή του ΣΔΟΕ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Σαραντάκο.

Εν τω μέσω του αγιασμού ένα τηλεφώνημα στον Πρόεδρο της ΕΑΣ κ. Μαρουφίδη ήρθε να ταράξει τ’ «αγιασμένα» νερά.

Η είδηση είχε να κάνει μ’ ένα αιφνιδιαστικό έλεγχο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. «Το ΣΔΟΕ έγραψε τους αγρότες γιατί δεν ήταν εφοδιασμένοι με δελτία αποστολής. Πρωτοφανές γεγονός» το χαρακτήρισε ο κ. Μαρουφίδης, σημειώνοντας ότι δεν ήταν ενήμερος για να πληροφορήσουν τους εκκοκκιστές και να εκδώσουν δελτία αποστολής.

«Ο αγρότης εισκομίζει το προϊόν του με αγωνία μετά από έξι μήνες σκληρής εργασίας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και σκοπιμότητες. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται αυτά τα φαινόμενα σε μια έναρξη εκκοκκιστικής περιόδου». Μετά από μία ώρα περίπου ο Νομάρχης Ροδόπης, κ. Σταυρόπουλος σχολίασε το θέμα των σημερινών ελέγχων και τις εξελίξεις: «Δεν είμαι αντίθετος στο να γίνονται έλεγχοι αλλά στο να αιφνιδιάζονται οι αγρότες, χωρίς να έχει εκδοθεί ανακοίνωση που να τους υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις τους.

Τα πρόστιμα μάλιστα είναι βαριά σε μια περίοδο που το βαμβάκι δεν άνοιξε ακόμη την τιμή του»
.

Ο κ. Σταυρόπουλος σ’ επικοινωνία του με τον Διευθυντή του ΣΔΟΕ κ. Σαραντάκο ζήτησε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εκκοκκιστηρίων. «Θα μπορούσαν να είχαν στείλει την εγκύκλιο στη Νομαρχία Ροδόπης ή την ΕΑΣ για να ενημερώσουμε με δελτίο Τύπου όλους τους αγρότες. Η ΣΔΟΕ επιχειρεί να μην γίνεται νοθεία ως προς τις ποσότητες παράδοσης του βαμβακιού, αλλά ο στόχος δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.