Αγροτικος τομεας, αναπτυξη, φυσικο αεριο και αξιοποιηση της τεχνολογιας βρισκονται στο επικεντρο της πολιτικης της «Περιφερειας σε Δραση»

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού στη Ροδόπη από τον επικεφαλής Κωστή Σιμιτσή

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» κ. Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και παρέθεσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει, εφόσον πάρει το «χρίσμα» του λαού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης. ο επικεφαλής της νυν μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια κ.Φώτης Καραλίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος μάλιστα κλήθηκε να μιλήσει. 

Στο «στόχαστρο» οι επικεφαλής των αντίπαλων συνδυασμών 

Ο κ. Σιμιτσής στάθηκε στην ανικανότητα της τρέχουσας διοίκησης να συσπειρώσει, να εμπνεύσει και να συνεργαστεί, κατηγορώντας τον κ. Μέτιο για το γεγονός πως δεν φάνηκε ικανός διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ, λέγοντας πως στο προεκλογικό του πρόγραμμα αναφέρει όλα όσα είχε πει το 2017 όταν και ανέλαβε τα ηνία από τον εκλιπόντα Γιώργο Παυλίδη. Ο επικεφαλής της «Περιφέρειας σε Δράση» στάθηκε στην αναγκαιότητα επιλογής ενός ικανού και έμπειρου προσώπου για τις τύχες της Περιφέρειας, αναφέροντας πως ο κ. Τοψίδης αποτελεί ένα κομματικό πρόσωπο και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Από την κριτική του κ. Σιμιτσή δεν γλίτωσε και ο κ. Κατσιμίγας, σχολιάζοντας την παρουσία του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη και στην στάση του ακούγοντας τον Πρωθυπουργό να λέει πως επί διοίκησης Γιαννακίδη δεν έγιναν έργα. 


 

«Πρώτος μεταξύ ίσων» με μοναδικό πλεονέκτημα την εμπειρία 

Ο κ. Σιμιτσής, λίγο πριν παρουσιάσει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της ΠΕ Ροδόπης επισήμανε πως ο ρόλος του είναι να αποτελεί «πρώτο μεταξύ ίσων» δείχνοντας την τεράστια εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των υποψηφίων, λέγοντας πως το μόνο πλεονέκτημα και η υπεροχή του ιδίου απέναντι σε αυτούς είναι η εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια ανέλυσε και το σλόγκαν του συνδασμού, εκφράζοντας την ανάγκη της ΠΑΜΘ να δραστηριοποιηθεί για αυτό και επιλέχθηκε το σύνθημα «Περιφέρεια σε Δράση» ενώ επισήμανε πως η Περιφέρεια οφείλει να είναι ψηλά σε θέματα όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Ροδόπης, οι οποίοι είναι οι Δάμων Δαμιανός, Δελή Μαμούτ Χουσεϊν, Κυριακή Ζαραβάτη, Αχμέτ Κασάπ, Ζωή Κιρπατσα, Όλγα Τσετινέ, Αζίζ Χαλήλ, Μουσταφά Χαλήλ, Χασάν Σουλέ και Χουσεΐν Μεμέτ Χατζή. Μάλιστα ο κ. Σιμιτσής ανάφερε πως το ψηφοδέλτιο είναι ισομερώς κατανεμημένο τόσο ως προς το φύλο όσο ως προς την θρησκεία, δηλώνοντας την πεποίθηση του πως η πολυπολυτισμικότητα αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής. 

4 πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν γνωστοί οι βασικοί άξονες του προγράμματος της παράταξης, μεταξύ των οποίων είναι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και γενικότερα του πρωτογενούς, η στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης σε όλο το μήκος της Περιφέρειας, το φυσικό αέριο σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκης και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις και τέλος η αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για την δημιουργία έξυπνων χωριών και πόλεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.